Αυτογκόλ από Άδωνι για τις λαϊκές αγορές!

«Πόλεμος» στη ΝΔ για το νομοσχέδιο-«ταφόπλακα» στους παραγωγούς

Must Read

Σε κυνική ομολογία της κυβερνητικής παρέμβασης στις αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων προέβη στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, γκρεμίζοντας το αφήγημα που η κυβέρνηση έχτισε εδώ και μήνες περί δήθεν ανεξαρτησίας της επιτροπής των ειδικών που λαμβάνουν τις αποφάσεις αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και επιχειρώντας να πείσει για το ειλικρινές ενδιαφέρον του για το μέλλον τους, ο υπουργός Ανάπτυξης έβαλε αυτογκόλ, αφού παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές πως, όταν οι επιστήμονες εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση να κλείσουν οι λαϊκές αγορές, εκείνος ήταν που παρενέβη και μπήκε μπροστά ώστε να κρατηθούν ανοιχτές.

«Όταν υπήρξε εισήγηση να κλείσουν οι λαϊκές», είπε ειδικότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, «εμείς ως υπουργείο μπήκαμε μπροστά στην επιτροπή των επιδημιολόγων και κρατήσαμε ανοιχτές τις λαϊκές αγορές». Μάλιστα, μίλησε για ένα δύσκολο νομοσχέδιο, που «κακώς ο χαρακτήρας μου που με κάνει να βοηθάω τους ανθρώπους με οδήγησε να ασχοληθώ».

Όσο για τους αρμόδιους φορείς, υποστήριξε χαρακτηριστικά «έχω βαρεθεί να τους βλέπω», θέλοντας να καταδείξει πως υπήρξε εξαντλητικός διάλογος.

Σημειωτέον ότι η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές άρχισε εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Στράτος Σιμόπουλος, «γαλάζιος» εισηγητής του νομοσχεδίου, διαφώνησε εντόνως με το άρθρο που επιτρέπει στους παραγωγούς να γίνονται έμποροι, καλώντας την ηγεσία του υπουργείου να ξαναδεί το θέμα.

Πρόκειται προφανώς για μια στάση μοναδική στα κοινοβουλευτικά χρονικά, καθώς δεν είθισται ο βουλευτής που εισηγείται ένα νομοσχέδιο να διαφωνεί με μια βασική διάταξή του

Πάντως, ο κ. Σιμόπουλος, όταν δέχτηκε τα ειρωνικά σχόλια από τους παριστάμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε «εμείς έχουμε εσωκομματική δημοκρατία», ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι θα τροποποιήσει την επίμαχη διάταξη σε περίπτωση που συμφωνήσουν όλοι οι φορείς που θα τοποθετηθούν σήμερα στην επιτροπή στο πλαίσιο της ακρόασης των εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This