Εύγε: Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στη Λιβύη το ζήτημα του νομικώς ανυπόσταστου «τουρκολιβυκού μνημονίου»

Στη γραμμή Προκόπη Παυλόπουλου

Must Read

Στη σημερινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Λιβύης Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπαο Νίκος Δένδιας έθεσε ευθέως το ζήτημα ότι το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο» είναι ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Δηλαδή είναι παράνομο και άκυρο.

Εδώ ο Νίκος Δένδιας ακολουθεί με συνέπεια την εθνική γραμμή που είχε χαράξει ο Προκόπης Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο του 2019. Ήταν τότε που ο Προκόπης Παυλόπουλος όχι μόνο είχε επιβάλει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να θεωρήσει ανυπόστατο το λεγόμενο «τουρκολιβυκό μνημόνιο», αλλά και είχε συμβάλει καθοριστικά στο να υιοθετήσει την ίδια άποψη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Αυτή τη μεγάλη «προίκα» της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε αξιοποίησε, όταν πλέον αντικατέστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο με τη «σιωπηλή» και «υπάκουη» κα Σακελλαροπούλου, αφού ποτέ δεν είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι το «τουρκολιβυκόμνημόνιο» είναι ανυπόστατο.

Μόνο ο Νίκος Δένδιας μένει πιστός στην εθνική γραμμή που χάραξε ο Προκόπης Παυλόπουλος  στο θέμα αυτό. Όπως άλλωστε το έχει κάνει και για τη θέση του Προκόπη Παυλόπουλου ότι μια και μόνη διαφορά έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της αντίστοιχης ΑΟΖ.

Και στο τελευταίο αυτό ζήτημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί, αντίθετα, στη γραμμή του Κώστα Σημίτη τον πληθυντικό «θαλάσσιες ζώνες»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This