Eξεταστική επιτροπή: Ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από τις προθέσεις της κυβέρνησης

Δύο παράλληλες εξεταστικές το -μέχρι στιγμής- επικρατέστερο σενάριο

Must Read

Επί τάπητος της Διάσκεψης των Προέδρων -που συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι- τίθεται το ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και τις ύποπτες δημοσκοπήσεις, η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν συγκροτηθεί.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να διαλευκανθεί -επιτέλους- το τοπίο αναφορικά με την ημερομηνία της εισαγωγής της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια, ενώ πιθανότατα θα διαφανούν οι προθέσεις όλων των πλευρών, μια και η υπόθεση έχει καταλήξει σε διελκυστίνδα ανάμεσα στα κόμματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έχει ξεκαθαρίσει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχτεί να αλλάξει την πρότασή του, ώστε αυτή να είναι ουδέτερη και έτσι η έρευνα να επεκταθεί και στο 2015, τότε η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει δική της αντιπρόταση. Είχε προηγηθεί το κάλεσμα του ίδιου του πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει νέα πρόταση με «χωρίς αιχμές ούτε προς τη μία ούτε προς την άλλη πλευρά» και να διερευνηθούν στο σύνολό της η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση εταιριών δημοσκοπήσεων από το 2015 και μετά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην πρότασή του, η ΝΔ δεν κάνει βήμα πίσω

Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι η Ν.Δ. δεν κάνει βήμα πίσω και δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να πει «ναι» σε μια πρόταση που θα περιέχει ονομαστικές αναφορές, ιδίως στον Στέλιο Πέτσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει πως η πρότασή του θα μείνει αμετάβλητη, λέγοντας πως για τις λίστες Πέτσα δε τίθεται θέμα διεύρυνσης, εν αντιθέσει με τις δημοσκοπήσεις που η έρευνα μπορεί να ξεκινήσει και από το 2015.

Όλα δείχνουν πως το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να οδηγηθούμε σε δύο παράλληλες εξεταστικές, κάτι το οποίο βεβαίως συνιστά απαξίωση του Κοινοβουλίου. Ίσως, άλλωστε, αυτός να είναι ο απώτερος στόχος της κυβέρνησης, να απαξιώσει την εξεταστική για τις λίστες Πέτσα, ώστε να μη γίνει ουσιαστική έρευνα. Όλα αυτά θα συζητηθούν το μεσημέρι στη Διάσκεψη των Προέδρων, με την ημέρα διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια να ορίζεται, κατά πάσα πιθανότητα, τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This