Τετάρτη 19/5/2021

Εγκάρδια συνάντηση Τασούλα με τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα

Πρόσκληση συνεργασίας της χώρας του με την Ελλάδα, ενόψει της διοργάνωσης των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προς τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Andrey M. Maslov, τον οποίο υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων.

Στις δηλώσεις τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, οι δύο άντρες είπαν:

Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων:
«Αξιότιμε κύριε Πρέσβη, σας καλωσορίζω στη Βουλή των Ελλήνων, με ιδιαίτερη μάλιστα ευχαρίστηση, γιατί διαπίστωσα ότι θελήσατε να μιλήσουμε στα ελληνικά. Είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις της Βουλής των Ελλήνων με την εν Αθήναις Ρωσική Πρεσβεία θα διευρυνθούν αυτή την Κοινοβουλευτική Περίοδο και είμαι έτοιμος να συμβάλλω μαζί σας σε αυτή την περαιτέρω διεύρυνση.

Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε σε έτος κοινών εκδηλώσεων για τη γλώσσα και τον πολιτισμό. Αυτό παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον. Θα ήθελα, επίσης, να σας παρακαλέσω, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των πολύ καλών διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών μας, να εξετάσουμε από κοινού και τη συνεργασία μας, ενόψει της συμπληρώσεως, σε δύο χρόνια, διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση, κατά την οποία ο ρόλος της χώρας σας είναι ιστορικά καταγεγραμμένος».

Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας:
«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, καταρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την ανάληψη των υψηλών καθηκόντων σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι σήμερα έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε τις προοπτικές της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, που αναπτύσσεται πολύ καλά. Και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των χωρών μας είναι πολύ καλός, εντατικός, και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε με επιτυχία αυτή την πορεία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ