Ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Λιανός

Στα μαχαίρια με την κυβέρνηση μετά το «πετσόκομμα»Γεωργιάδη στο νομοσχέδιο που είχε καταθέσει

Must Read

Σοβαρή ρήξη στις σχέσεις της κυβέρνησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Ιωάννη Λιανό φαίνεται πως έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να «πετσοκόψει» το νομοσχέδιο το οποίο είχε καταθέσει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής σε δημόσια διαβούλευση τον περασμένο Αύγουστο, ενώ μαίνονταν οι καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Και η ρήξη αυτή φαίνεται πως δεν θα γεφυρωθεί, καθώς δημοσιεύματα υποστήριζαν χθες πως ο κ. Λιανός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραίτηση, καθώς η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί την ολοκληρωτική απαξίωσή του. Μάλιστα, το… παιχνίδι δεν φαίνεται ότι μπορεί να σωθεί πλέον, ούτε από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, του οποίου επιλογή ήταν ο κ. Λιανός, γι’ αυτό και απολάμβανε την προστασία του.

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει έχει στο κέντρο της το άρθρο 4 του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, το νόημα του οποίου είχε αποκαλύψει πρώτη η «δημοκρατία», μόλις λίγες μέρες μετά την κατάθεση στη διαβούλευση. Όπως είχαμε αναφέρει και τότε, ο κ. Λιανός είχε συμπεριλάβει σε αυτό το άρθρο τον όρο «οικοσύστημα δομικής σημασίας», το οποίο στη συνέχεια όριζε ως «ένα σύμπλεγμα αλληλένδετων και σε σημαντικό βαθμό αλληλοεξαρτώμενων οικονομικών δραστηριοτήτων», επειδή φιλοδοξούσε να εισέλθει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, ο οποίος ρυθμίζεται σήμερα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και στον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος ρυθμίζεται από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Εν ολίγοις, προσπαθούσε να ετοιμάσει τον δρόμο προς τη δημιουργία ενός… χαλιφάτου. Εν συνεχεία, και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου, η «δημοκρατία» είχε και πάλι αποκαλύψει πρώτη πως ο κ. Γεωργιάδης δήλωνε πως δεν προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο σε αυτή τη μορφή του, δηλαδή με τη συγκεκριμένη διάταξη περί οικοσυστημάτων, γεγονός που είχε βάλει τις σχέσεις του με τον κ. Λιανό στον πάγο. Σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα, όμως, η συγκεκριμένη διάταξη είχε προκαλέσει και υπόγεια κόντρα του κ. Λιανού με τους επικεφαλής των άλλων ανεξάρτητων Αρχών, ενώ ακόμη και φορείς όπως ο ΣΕΒ και ο ΣΕΠΕ έχουν ζητήσει την κατάργησή της.

Αξίζει, πάντως, να υπενθυμίσουμε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί -θεωρητικά- την ενσωμάτωση της οδηγίας της Ε.Ε. 2019/1, την οποία η χώρα μας έπρεπε να είχε ενσωματώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Και λέμε «θεωρητικά», γιατί, όπως έχουμε επισημάνει και στο παρελθόν, το κείμενο που κατατέθηκε περιέχει και σε αυτό το τμήμα ακροβατικούς αυτοσχεδιασμούς, καθώς δεν τηρούνται ούτε το γράμμα ούτε το πνεύμα του ευρωπαϊκού κειμένου προκειμένου να στηριχθεί νομικά ο διορισμός του κ. Λιανού. Θα είναι πραγματικά ειρωνικό γύρισμα στην υπόθεση το νομοσχέδιο που «μαγειρεύτηκε» για να στεριώσει ο κ. Λιανός στη θέση του επικεφαλής να είναι αυτό το οποίο θα τον απομακρύνει από τη θέση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This