Ο περιφερόμενος θίασος της Κυβέρνησης βγήκε να δηλώσει ότι «σέβεται τη θρησκεία» και ότι… θωρακίζεται το ΕΣΥ (video)

Άδωνις, Οικονόμου και Πέτσας σε ρεσιτάλ λαϊκισμού.

Must Read

Χωρίς να δώσει καμία ουσιαστική και πειστική απάντηση για τη λογική, την πρακτικότητα και τη χρησιμότητα των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Υγείας, η γνωστή τριάδα (και Στούτζες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί) του Μαξίμου βγήκε στα κανάλια για να παίξει τη γνωστή κασέτα: Ό,τι κι αν γίνει φταίνε μόνο οι ανεμβολίαστοι και η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα καλά.

Διαβάστε ακόμα: Τα κραυγαλέα λάθη της κυβέρνησης που φούντωσαν (πάλι) τον Covid

Νυν (Γιάννης Οικονόμου) και πρώην (Στέλιος Πέτσας, ένας εκ των πρώην) κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και ο Υπουργός Ανάπτυξης, επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαϊκισμού, με τον Άδωνι Γεωργιάδη φυσικά να ηγείται:

«Οι παρεμβάσεις που ανακοινωθήκαν για τους ανεμβολίαστους είναι ανεφάρμοστες στην θρησκευτική λατρεία, όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί σεβόμαστε την αξία της θρησκείας.  Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα η σε κομμωτήριο». Τώρα θυμήθηκε η Κυβέρνηση το σεβασμό στη θρησκεία; Έχοντας απαγορεύσει προηγουμένως Πάσχα, Χριστούγεννα και οποιαδήποτε χριστιανική τελετή;

Όχι ότι προκαλούν έκπληξη πια τα όσα ξεστομίζει ο κ.Γεωργιάδης, κυρίως αγανάκτηση προκαλούν. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε και χυδαίο τσουβάλιασμα όσων δεν έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας ότι το 40% του πληθυσμού… δεν πιστεύει στην επιστήμη (σ.σ. ο κ.Οικονόμου βέβαια, είπε ότι το 72% των ενηλίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, άρα κάτι λάθος πάει με τα μαθηματικά)!

«Δεν γίνεται υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ένα ποσοστό 40% του πληθυσμού που δεν πιστεύει στην επιστήμη. Η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα συνεχίσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί». Τα κάνουν και πρόβα άραγε πριν βγουν να τα πουν;

Τα μέτρα είναι έμμεσος εξαναγκασμός παραδέχθηκε ο Οικονόμου

Κατά τον Γιάννη Οικονόμου η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού δεν μπορεί να προσφέρει κάτι, αλλά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορούν. Να απομονώσουν και να αναγκάσουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

«Από την ανάλυση των δεδομένων των εμβολιασμών αυτή την ώρα, υπάρχει η εκτίμηση ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι. Στην υποχρεωτικότητα θα πρέπει να έχει κανείς και την ποινή, το μέτρο που θα επιβληθεί σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται» , είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν θα υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους, δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Η διαφορά του τέταρτου κύματος της πανδημίας με το περσινό είναι ότι πλέον υπάρχουν πάνω από 6,5 εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, κάτι που κατά τεκμήριο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση. Τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι στοχευμένα για τους ανεμβολίαστους ώστε να τους ασκηθεί μια έμμεση πίεση να εμβολιαστούν, να δυσκολέψει η πρόσβασή τους σε δραστηριότητες για να προστατευθούν οι ίδιοι, η οικογένειές τους και η κοινωνία αλλά και για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι ευκολότερη αν εμβολιαστούν».

Εμβολιασμός δια του εξαναγκασμού λοιπόν και όχι δια της σωστής ενημέρωσης και της πειθούς. Και απαιτούν μετά και σεβασμό από τους πολίτες, στους οποίους έχουν ρίξει όλα τα βάρη και τις ευθύνες…

Και πώς να μη τα ρίξουν άλλωστε, αφού κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «συνεχίζεται η θωράκιση του συστήματος Υγείας ώστε να αντέξει την πίεση που δέχεται»! Ποια είναι η… θωράκιση κατά τον κ.Οικονόμου; «Συνεργασίες με τον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία covid αλλά και non covid περιστατικών, τροπολογία για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στις εφημερίες των δημόσιων νοσοκομείων και αν χρειαστεί θα πάμε σε επίταξη γιατρών».

Για την εξάντληση του λιγοστού ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, το οποίο κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία παρά τα όσα ψέυδη λέγονται, ο Γιάννης Οικονόμου είπε το εξής: «Η κοινωνία όλη τους χρωστά ευγνωμοσύνη και η πολιτεία και συμβολικά και ουσιαστικά στάθηκε και θα σταθεί ξανά στο πλευρό τους».

Πως ακριβώς στάθηκε «ουσιαστικά» η πολιτεία στο πλευρό τους;

Πέτσας: Προστασία των εμβολιασμένων

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε ότι αφορά το κομμάτι της εκκλησίας που εξαιρέθηκε από την υποχρέωση για επίδειξη rapid test των πιστών, ήταν και ο Στέλιος Πέτσας: «Το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ  για να αγοράσει τρόφιμα ή στην εκκλησία για να τελέσει αυτό που σχετίζεται με την πίστη του, είναι αναγκαίο και δεν είναι το ίδιο με την πρόσβαση σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ρούχα».

Τα να μέτρα λήφθηκαν για να προστατευτούν κυρίως οι εμβολιασμένοι, γιατί, όπως είπε «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κρατήσουμε πίσω, αυτούς που έκαναν το αυτονόητο και εμβολιάστηκαν. Η μεγάλη διαφορά με την εικόνα της πανδημίας ένα χρόνο πριν, είναι ότι τώρα έχουμε στη διάθεση μας ένα μεγάλο όπλο που είναι το εμβόλιο. Το ποσοστό αυτών που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν είναι ικανό να εμποδίσει να χτιστεί το τείχος ανοσίας για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Στις αναφορές για τις ανησυχίες των εμπόρων (εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά) πως με αυτά τα μέτρα το λιανεμπόριο μπαίνει σε άτυπο lockdown παρότι ουδέποτε ο κλάδος είχε ευθύνη για την οποιαδήποτε αύξηση κρουσμάτων, ο κ.Πέτσας διαφώνησε, αλλά δεν έδωσε ουσιαστική απάντηση, παρά είπε το… ποίημα.

«Ο έλεγχος των μέτρων θα είναι εύκολος (σ.σ. με ξένα κόλλυβα… ) ειδικά στα μικρότερα καταστήματα. Η Κυβέρνηση έχει στηρίξει τις επιχειρήσεις με γενναία και πρωτοφανή μέτρα μέχρι σήμερα. Δεν θα ξαναμπούν στο ίδιο τσουβάλι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Κάθε τυχόν νέο μέτρο που θα ανακοινώνεται (σ.σ. προαναγγελία; ) θα αφορά αυτούς που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν».

Για το ίδιο θέμα, ο κ.Οικονόμου αρκέστηκε να πει: «Το 72% των ενηλίκων που αποτελούν το αγοραστικό τους κοινό είναι εμβολιασμένο και συνεπώς εκτός αυτού του πλαισίου των μέτρων».

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο;

Το ότι από τις 9 Οκτωβρίου που άρχισε να ισχύει η πλήρης απελευθέρωση και ο πλήρης και ανεξέλεγκτος συνωστισμός των εμβολιασμένων σε γήπεδα, μπουζούκια, εστιατόρια και όλους τους κλειστούς χώρους, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία, φτάσαμε σχεδόν ένα μήνα μετά σε αυτή την κατάσταση, είναι εντελώς συμπτωματικό.

Αλλά, σύμφωνα με το αφήγημα, μόνο οι ανεμβολίαστοι φταίνε για ότι συμβαίνει. Κανένας άλλος και σίγουρα όχι οι χειρισμοί της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This