Β. Λεβέντης: Ο Πάιατ και οι Γερμανοί «με τελείωσαν» για τις Πρέσπες!

Must Read

Σοβαρή αποκάλυψη: Ο Αμερικανός πρέσβης με είχε προειδοποιήσει ότι πρέπει να αλλάξει η στάση μου για τη συμφωνία αν θέλω να μπω ξανά στη Βουλή

Συνέντευξη στη
Βίβιαν Μπενέκου

«Εκρηξη» Λεβέντη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα, Τζέφρι Πάιατ και Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, που άφησαν το κόμμα του εκτός Βουλής, ανοίγει πρώτη φορά τα χαρτιά του υποστηρίζοντας ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής του, που κατευθύνθηκε με εντολή Μητσοτάκη προς τα φιλικά στη Ν.Δ. διακείμενα media, τα οποία αρχικά προώθησαν προπαγάνδα διάλυσης του κόμματος βασισμένη στις αποχωρήσεις βουλευτών και ύστερα τον απέκλεισαν εντελώς από τη δημοσιότητα.

Η στάση του στο Μακεδονικό ήταν η βασική αιτία για όλο αυτό, καθώς, όπως υποστηρίζει ο Βασίλης Λεβέντης, τόσο ο Αμερικανός όσο και ο Γερμανός πρέσβης τού το ξεκαθάρισαν πως, αν δεν άλλαζε στάση υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν θα… έμπαινε ξανά στη Βουλή. Ο ίδιος, παρά τα σενάρια αποχώρησής του και διάλυσης της Ενωσης Κεντρώων, συνεχίζει ακάθεκτος, ανασυστήνει το κόμμα και εγγράφει νέα μέλη. Ξεκαθαρίζει δε ότι ο θετός γιος του και πρώην βουλευτής του κόμματος Μάριος Γεωργιάδης δεν θα πάρει τα ηνία του κόμματος, πρώτον, γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμος και, δεύτερον, γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Λεβέντης, «ηττημένος δεν φεύγω».

Ποια συναισθήματα έχετε από την τελευταία ήττα της Ενωσης Κεντρώων;

Στενοχωρήθηκα από το αποτέλεσμα και από το γεγονός ότι η Ενωση Κεντρώων δεν είναι πια στη Βουλή, αλλά εγώ, από τα 45 χρόνια της πολιτικής μου πορείας, μόνο τα τέσσερα ήμουν στο Κοινοβούλιο. Τα 41 ήμουν εκτός. Αρα, δεν ζω κάποια άγνωστη πραγματικότητα.Εχω χάσει 11 εκλογικές αναμετρήσεις. Εντεκα φορές δεν μπήκα στη Βουλή. Και τις 11 στενοχωριόμουν παρά πολύ την ημέρα των εκλογών, δεν έβγαινα από το σπίτι για μια βδομάδα κ.λπ… Εδώ όμως γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν εντολή Μητσοτάκη να εξοντώσουν το κόμμα μας. Για παράδειγμα, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι. που εξέφραζε σαφώς τη θέληση της Ν.Δ., επί μήνες δεν μας καλούσε καθόλου. Το ίδιο έκαναν και οι άλλοι. Ολους τους άλλους τους έβγαζαν συνεχώς, εμένα όχι. Μόνο μια φορά με κάλεσαν στον ΑΝΤ1 και με αυτή τη μια φορά περίμεναν να νικήσω ένα κίνημα προπαγάνδας που υπήρχε εναντίον μου… Δεν είχα καθόλου προβολή. Ολα τα μέσα, οι εφημερίδες του Μαρινάκη κ.λπ. δεν μου ζήτησαν μια συνέντευξη στα τέσσερα αυτά χρόνια.

Πώς μπορεί να δώσει εντολή στα κανάλια ένας πολιτικός αρχηγός για να εξοντωθεί ένα κόμμα; Για ποιον λόγο;

Διότι προσπαθούσαν όλο τον καιρό να μας πλησιάσουν για να τον στηρίξουμε σε περίπτωση που του έλειπαν κάποιες έδρες, αν δεν ήταν αυτοδύναμος, κι εμείς του αρνηθήκαμε. Ο Μητσοτάκης πολεμούσε να κάνει μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ, λοιπόν, στη συνάντηση που είχαμε προ διετίας, στη Βουλή, του το ξεκαθάρισα ότι εμείς είμαστε ένα κεντρώο κόμμα και δεν δίνουμε ψήφο ούτε στη Ν.Δ. ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Είχατε πολλές αποχωρήσεις βουλευτών. Υπήρξαν ποτέ υπόνοιες χρηματισμού των βουλευτών σας για να φύγουν;

Οι βουλευτές είχαν εκλεγεί με λίστα. Δεν μου αφαίρεσαν ψήφους φεύγοντας. Τα ΜΜΕ διόγκωναν κάθε αποχώρηση. Οταν υπήρχαν αποχωρήσεις από τα άλλα κόμματα, τα media απλά το ανέφεραν. Οταν έφευγε από εμάς κάποιος, έλεγαν ότι είναι ανίκανος ο Λεβέντης να βρει συνεργάτες ή ότι διαλυόμασταν. Δεξιοί και αριστεροί χαίρονταν για τις προδοσίες των βουλευτών. Τώρα, αν μεσολαβούσαν χρήματα, δεν μπορώ να το ξέρω. Μπορούσαν όμως να μεσολαβήσουν υποσχέσεις, όπως «θα σε βάλω στον συνδυασμό» κ.λπ., πράγματα που έγιναν. Φυσικά, όποιος έφυγε από εμάς δεν βγήκε βουλευτής.

Ποια αποχώρηση σας κόστισε περισσότερο;

Ολων οι αποχωρήσεις με στενοχώρησαν γιατί ήταν διορισμένοι βουλευτές. Δεν είχαν συμβάλει καθόλου στο να φέρουν ψήφους και έπρεπε να παραδώσουν την έδρα. Αυτό λέει η ηθική. Με πείραξε πολύ όμως και η στάση του Μητσοτάκη και του Τσίπρα, που τους πήραν μετά.

Σκεφτείτε ότι ο ίδιος ο Τσίπρας μού είχε πει ότι είναι ανήθικο να φεύγουν βουλευτές βγαλμένοι με λίστα και ύστερα ο ίδιος πήρε κάποιους στο κόμμα του. Από εκεί φάνηκε η σαπίλα του πολιτικού συστήματος. Ολοι έκαναν ατιμία εις βάρος μας.

Λάθη προσωπικά κάνατε; Αυτοκριτική έγινε;

Στη ζωή κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Ομως είχαν αρχίσει στο κυλικείο της Βουλής, από νωρίς, να τους διπλαρώνουν τα άλλα κόμματα. Πάντως, για να ξέρετε, δεν υπήρξε κάτι που μου ζήτησαν οι βουλευτές και δεν έγινε… Ολες τις χάρες τις έκανα, προσπαθούσα να λειτουργήσω δημοκρατικά το κόμμα, η πόρτα μου ήταν ανοιχτή πάντα, ποτέ δεν αρνήθηκα ραντεβού, δεν υπήρξε διαφωνία ουσιαστική. Με πρόδωσαν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Υπήρξε προπαγάνδα διάλυσης του κόμματος βασισμένη στις αποχωρήσεις βουλευτών.

Η στάση σας στο Μακεδονικό τι ρόλο έπαιξε σε όλο αυτό;

Ο Αμερικανός πρέσβης με είχε προειδοποιήσει. «Πρέπει να αλλάξει η στάση σου στις Πρέσπες, εάν θες να μπεις ξανά στη Βουλή» ήταν τα λόγια του. Με είχε προειδοποιήσει παρουσία συνεργατών μου, στη συνάντηση που είχα μαζί του στη Βουλή. Οταν τελείωσε η συνάντηση, διαισθάνθηκα ότι θα ασκήσει την επιρροή του στα μέσα ενημέρωσης και με το χρήμα που διαθέτει η αμερικανική πρεσβεία εδώ στην Ελλάδα θα με αποκλείσουν από τη δημοσιότητα… Ακριβώς έτσι έγινε. Ηταν ένα έγκλημα οργανωμένο από την αμερικανική πρεσβεία. Και να φανταστείτε ότι εμείς δεν είμαστε ούτε κατά των Αμερικανών ούτε κατά της Ευρώπης.

Διερωτώμουν, όμως, γιατί πίεζαν εμάς να κάνουμε την υποχώρηση στο Σκοπιανό και όχι τους Σκοπιανούς.

Τον ρωτούσα: «Σε τι σας βολεύει αυτό;» Δεν μου απαντούσε. Υπήρχε ένας ανθελληνισμός στον Πάιατ…

Και εκεί κατάλαβα ότι ο Μητσοτάκης είχε συμφωνήσει με τον Πάιατ να προδοθεί η Μακεδονία, όπως και ο Τσίπρας.

Την προδοσία της Μακεδονίας δεν την έκανε μόνο ο Τσίπρας, ήταν σύμφωνος και ο Μητσοτάκης. Γι’ αυτό έλεγε ότι το κράτος έχει συνέχεια, έτσι ώστε στην προδοσία να έχει άλλοθι. Γυρνούσε προεκλογικά και έλεγε ότι θα ακυρώσει τις Πρέσπες και τώρα κάνει μόκο.

Δεν ξαναμίλησε γι’ αυτό. Στο πιο ουσιώδες θέμα πρόδωσε τον λαό.

Ηταν ίδια και η στάση των άλλων πρέσβεων;

Οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί ήταν οι πολύ σκληροί. Μάλιστα, ο Γερμανός πρέσβης είχε έρθει για προγραμματισμένο ραντεβού μιάμισης ώρας μαζί μου και με ρώτησε εάν προτίθεμαι να αλλάξω στάση στο θέμα των Πρεσπών. Μόλις είπα όχι, στο εικοσάλεπτο έφυγε.

Είπε «συγγνώμη, κάτι μου παρουσιάστηκε» κι έφυγε. Ζήτησε να υπερασπιστούμε τις Πρέσπες και του είπα ότι η Ενωση Κεντρώων δεν μπορεί να το κάνει αυτό αν δεν μας εξηγήσουν τους λόγους. Γιατί από την Ελλάδα αυτή η θυσία; Μάλιστα, όταν τον είδα ξανά, στα Καλάβρυτα στις εκδηλώσεις, και καθίσαμε δίπλα δίπλα, πάλι μου είπε: «Κακώς εξακολουθείς να είσαι κατά των Πρεσπών».

Πιστεύετε ότι o Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο νέος ηγέτης της Κεντροαριστεράς;

Αλίμονο στην Κεντροαριστερά! Πολιτικοί χώροι που ψάχνουν ηγέτες απατεωνίζοντες, που υποτάσσονται στην αμερικανική πρεσβεία, που ξεκινούν αριστεροί και καταλήγουν δεξιότεροι του Μητσοτάκη, ό,τι αξίωμα και να περιβληθούν, άχρηστοι θα είναι.

Ποιο το μέλλον της Ενωσης Κεντρώων;

Ο,τι μέλλον έχει η δημοκρατία έχει και η Ενωση Κεντρώων. Η δημοκρατία ποτέ δεν πεθαίνει. Εγώ θα συνεχίσω να συμμαχώ με τον λαό και το ανώνυμο πλήθος. Αυτό είναι το κεφάλαιό μου.

Ηδη στο κόμμα εγγράφουμε νέα μέλη και θα κάνουμε ανασύσταση του κόμματος. Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Σεπτεμβρίου να δώσουμε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ και ελπίζω σε δυο τρεις μήνες το κόμμα να ξαναβρεί τα παλιά ποσοστά του. Πλέον περιμένουμε, και είναι θέμα χρόνου, πότε θα σκοντάψει ο Μητσοτάκης για να ξαναμπούμε στη Βουλή. Η οργή κατά του Μητσοτάκη και του Τσίπρα θα είναι το δικό μου κεφάλαιο.

Σας τηλεφώνησε κανείς από τους συναδέλφους σας στη Βουλή μετά την ήττα;

Από τους πολιτικούς δεν με πήρε ούτε ένας. Δεν είναι τόσο μεγαλόψυχοι.

«Ο Μάριος δεν θα γίνει αρχηγός»

Υπάρχει περίπτωση τα ηνία του κόμματος να τα πάρει ο γιος σας, ο Μάριος Γεωργιάδης;

Καμία περίπτωση. Καταρχάς, δεν θέλω να τα πάρει ο Μάριος και να τραβήξει αυτά που τραβάω εγώ, γιατί η καρέκλα του προέδρου μπορεί να φαίνεται καλή αλλά έχει καρφιά. Μόνο εγώ ξέρω τι έχω τραβήξει στα 45 αυτά χρόνια.

Επίσης, ο Μάριος είναι ανέτοιμος και νέος στην πολιτική. Εχουμε καιρό… αλλά δεν μπορώ να φύγω κι εγώ ηττημένος.

Είμαι πολύ σκληρός ως Βασίλης Λεβέντης και ηττημένος δεν φεύγω. Εγώ θα φύγω από την πολιτική νικητής, πάλι στη Βουλή. Θα αποδείξω ότι όσο κι αν πέσει κανείς κάτω, όταν εκφράζει το δίκιο και την ηθική, σηκώνεται πιο ψηλά από πριν.

Προτάσεις στον Γεωργιάδη από άλλα κόμματα έχουν γίνει;

Δεν με ενδιαφέρει εάν γίνονται. Ο Μάριος ήταν κι αυτός ένας από τους βουλευτές. Και του Μάριου την έδρα εγώ του την έδωσα, όπως σε όλους. Οπου θέλει ας πάει. Εγώ δεν παρακαλάω κανέναν. Εγώ είμαι ο Βασίλης Λεβέντης. Δεν με ξέρετε καλά, μου φαίνεται… Μπήκα στο Πολυτεχνείο μεταξύ των πρώτων, δεν με βοήθησε κανείς μέχρι τώρα. Με εράνους γυρνούσα και κρατήθηκα 45 χρόνια, και θα νικήσω πάλι.

«Ο Αλέξης δεν υπήρξε έντιμος»

-Ποια είναι η εικόνα που αποκομίσατε για τον Αλέξη Τσίπρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας απατεωνίζει, όπως και ο Μητσοτάκης. Του συνέστησα στην απλή αναλογική να μην περνάει τα νομοσχέδια με 151 ή 152 και να προσπαθήσει να χτίσει συναινέσεις με 240 έδρες. Να παίρνει τη συναίνεση όλων των κομμάτων. Τότε μου είχε δώσει τον λόγο του ότι θα το τηρήσει αυτό. «Λες απλή αναλογική», του λέω, «αλλά στο μεταξύ ψηφίζεις μόνος σου τα νομοσχέδια με τον Καμμένο, όπως θα έκανε κι ο Μητσοτάκης στη θέση σου. Αρα συμπεριφέρεσαι κι εσύ με λογική ενισχυμένης».

Είχε τρία ολόκληρα χρόνια να εφαρμόσει, εάν ήθελε, απλή αναλογική και δεν το έκανε. Για μένα αυτό ήταν ουσιώδες θέμα. Ο Τσίπρας δεν υπήρξε έντιμος, ούτε μαζί μου ούτε με τον λαό.

«Το κακό σπέρμα το έχει μέσα του»

-Πώς κρίνετε τις πρώτες μέρες Μητσοτάκη;

Επειδή ξέρουν ότι θα φύγουν γρήγορα, κυκλοφορούν τις φήμες ότι δουλεύουν πολύ, πάνε επτά η ώρα στα γραφεία και τρέχουν… Αυτό δείχνει ότι περιμένουν την μπόρα. Ξέρουν στο τέλος ότι ο κόσμος θα τους μουντζώνει και θα τους αναθεματίζει και πολεμούν να κερδίσουν χρόνο.

Ο Μητσοτάκης και μόνο ότι πιστεύει στην ενισχυμένη αναλογική και στα μπόνους δείχνει ότι έχει φασιστικές ανατροφές. Το κακό σπέρμα των Μητσοτάκηδων το έχει μέσα του.

ΠΗΓΗ: «κυριακάτικη δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This