Γκρίνια στο ΚΙΝΑΛ για γκάλοπ και ντιμπέιτ

Για δημοσκοπικές εταιρίες που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα έκανε λόγο ο Χριστοδουλάκης

Must Read

Δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους ούτε στα στοιχειώδη οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Η αμοιβαία καχυποψία τούς ωθεί σε κινήσεις μικρής κλίμακας, που δεν εμπνέουν τον κόσμο της παράταξης σε ευρείες συμμετοχικές διαδικασίες και σκορπίζουν μήνυμα αποστρατείας.

Είναι ενδεικτικό ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας ούτε και χθες κατάφερε να καταλήξει σε κάποια συμφωνία για τον αριθμό των τηλεμαχιών μεταξύ των υποψηφίων μπροστά στην ακαμψία που διαπιστώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώνονται δύο αντίθετα στρατόπεδα, καθόσον στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή τριών θεματικών συζητήσεων μέσω διαδικτύου, με θέματα τη δίκαιη μετάβαση στο νέο παραγωγικό πρότυπο, τις προκλήσεις για τη δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος, και τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, διαπιστώνεται μια πανσπερμία προτάσεων. Ο Ν. Ανδρουλάκης προτείνει δύο τηλεμαχίες στον πρώτο και άλλη μία στον β΄ γύρο μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητεί δύο + δύο, ο Παύλος Γερουλάνος αντιπροτείνει τέσσερις θεματικές στην Περιφέρεια, ενώ ο Χάρης Καστανίδης ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με ό,τι αποφασιστεί.

Την ίδια ώρα, η εσωκομματική ένταση υποδαυλίζεται από «ύποπτη», όπως χαρακτηρίζεται από στελέχη αρκετών υποψηφίων, δημοσκόπηση της αμφιλεγόμενης εταιρίας Opinion Poll (ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει εξηγήσεις στη Βουλή για τη συγκεκριμένη εταιρία, καταγγέλλοντας ότι «ζει» από κρατικό χρήμα), η οποία εμφανίζει τον Αν. Λοβέρδο να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι των Ανδρουλάκη – Παπανδρέου, με το ΚΙΝ.ΑΛ. να έχει κεντροδεξιό προσανατολισμό.

Με αιχμηρό σχόλιο ο γραμματέας του Κινήματος Μανώλης Χριστοδουλάκης παρατήρησε αυστηρά και διόλου υπαινικτικά: «Για ακόμη μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρίες -που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών– επιχειρούν να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της Ν.Δ. Με υποταγμένο σε αυτήν στρατηγικό και πολιτικό λόγο.

Η μοναδική αλήθεια, όμως, είναι μόνο ότι το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη Δεξιά» αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This