Γιώργος Τράγκας: «Η Ελλάδα είναι στα βράχια και ενώπιον ενός γενικευμένου οικονομικού κραχ»

Must Read

Στο Αγρίνιο βρέθηκε ο επικεφαλής του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι Γιώργος Τράγκας, ο οποίος μίλησε με εκπροσώπους των εμπόρων της περιοχής, οι οποίοι και του είπαν πως το εμπόριο και η εστίαση στην Αιτωλοακαρνανία σβήνουν.

«Σε λίγο θα κλείσουν τα φώτα των περισσότερων καταστημάτων και οι πόλεις θα βυθιστούν στο σκοτάδι», είπε ο πρόεδρος των εμπόρων του Αγρινίου, Σωκράτης Κωστίκογλου, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες δημιουργούν ένα εξαιρετικά δυσμενές κλίμα στην αγορά.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκορπίζει ψευδαισθήσεις και οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την επανεκκίνηση της αγοράς στις αρχές Απριλίου δεν επιβεβαιώθηκαν.

Ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου και όλοι οι επιχειρηματίες εστίασης του νομού Αιτωλοακαρνανίας, καταγγέλλουν ότι η πολιτεία αδιαφορεί παρά την οικονομική καταστροφή που ήδη διαπιστώνεται.

«Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας εξακολουθεί να δημιουργεί εντονότατα προβλήματα σε μια αγορά που πεθαίνει, περισσότερος κόσμος κυκλοφορούσε επί lockdown παρά τώρα! Μόλις 25.000 επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στις τράπεζες σε σύνολο 850.000! Υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη λόγω της πανδημίας που δημιουργήθηκαν χωρίς να φταίνε οι έμποροι και οι εστιάτορες. Όλοι ζητάνε καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και επιστροφή του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 με κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος», λέει ο κ. Κωστίκογλου.

Επίσης, ζητείται να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όσους κλείνουν τα καταστήματά τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όπως είπαν όλοι στον πρόεδρο του ΚΕΛΑΝ, «η κυβέρνηση τιμωρεί το ελληνικό εμπόριο ενώ οι μικρές επιχειρήσεις το διάστημα της πανδημίας έχουν τηρήσει και εξακολουθούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας καθιστώντας το λιανεμπόριο ασφαλή προορισμό προκαλεί οργή και αγανάκτηση ο διαχωρισμός των καταστημάτων της αγοράς από τον κλάδο τροφίμων, πράγμα που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού».

Στο Αγρίνιο ο Γιώργος Τράγκας, έδωσε συνέντευξη στα ΜΜΕ της περιοχής και όπως είπε μεταξύ άλλων, «η εικόνα στις περισσότερες περιοχές της χώρας είναι κατάσταση πριν από ένα γενικευμένο οικονομικό κραχ. Η χώρα έχει αστρονομικό δημόσιο χρέος ο μισός πληθυσμός χρωστάει στο δημόσιο και τις τράπεζες εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν τα προς το ζην και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει ψευδαισθήσεις και πελώρια ψέμματα. Οι ίδιοι οξειδωμένοι πολιτικοί φορείς κινούνται για να διατηρήσουν τα κεκτημένα ενώ η Ελλάδα είναι στα βράχια και ενώπιον ενός γενικευμένου οικονομικού κραχ. Η οικονομική αυτή αδυναμία νομοτελειακά θα φέρει υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This