Γιώργος Τράγκας: «Παντού όπου πήγα άκουσα αφορισμούς και τα χειρότερα για την πολιτική και τα ψέματα του Άδωνι Γεωργιάδη»

Must Read

Στα Ιωάννινα βρέθηκε ο επικεφαλής του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι Γιώργος Τράγκας, ο οποίος άκουσε τις αγωνίες και τα παράπονα των παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι μάλιστα του είπαν χαρακτηριστικά για τους κυβερνώντες: «Αυτοί στην Αθήνα δουλεύουν τον λαό. Εμείς δουλεύουμε την γη για να ταΐσουμε τον λαό».

Όπως περιέγραψε ο κ.Τράγκας: «Ο πρόεδρος της Λαϊκής ο κύριος Κατσάνος, έδειξε μια λυπημένη κουρασμένη κυρία που πουλούσε λαχανικά. Παραγωγός – χωριάτισσα με ροζιασμένα τα χέρια και ρυτίδες από τον καυτό ήλιο, το δυνατό άνεμο και την βροχή στο χωράφι. ‘Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μου είπε, ζητάει από την κυρία Χρυσάνθη να στείλει sms το πρωί για να έρθει εδώ να πουλήσει το εμπόρευμά της. Είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα και όσοι δουλεύουμε εδώ στην Λαϊκή να ξέρουμε πως στέλνουν από τα κινητά τηλέφωνα sms. Αυτοί δουλεύουν τον κόσμο εμείς δουλεύουμε την γη για να ταΐσουμε τον κόσμο’».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΛΑΝ μετέφερε τα όσα (πολλά) ακούστηκαν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Οι περισσότεροι παραγωγοί άφησαν την ψυχή τους να ξεσπάσει. Μου έκανε εντύπωση ότι όλοι τα είχαν με το σημερινό υπουργό ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη. Πρώτα με τον Άδωνι και μετά με τον Μητσοτάκη! Αισθάνονται ανίσχυροι και υπό διωγμό όταν τον ακούνε να λέει ότι πρέπει να σπουδάσουν και να πάρουν μετά από εξετάσεις ειδική άδεια για να κατεβαίνουν εκεί, στη γούβα, μέσα στις μαύρες λαμαρίνες για να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Να εισπράξουν πενταροδεκάρες για να ζήσουν με αυτές. Θεωρούν ότι ο ΕΛΓΑ εξαπατά εις το διηνεκές όλους τους αγρότες. Δεν έχουν όπως λένε ουδεμία στήριξη και μάλιστα φέτος που η ακαρπία ήταν έντονη και τα αγριογούρουνα κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα της παραγωγής της πατάτας.

Όπως μου είπαν όλοι οι παραγωγοί ο σημερινός υπουργός Ανάπτυξης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και σπρώχνει εκεί τον κόσμο δηλαδή, σε τριπλάσιες και τετραπλάσιες τιμές. Αισθάνθηκα ένα ανάμεικτο συναίσθημα λύπης και οργής ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους του μόχθου που έκοβαν στην μέση πιπεριές και μου έδιναν να τις μυρίσω για να διαπιστώσω τη φρεσκάδα τους, κοιτώντας  ταυτόχρονα τις πολύ χαμηλές πραγματικά τιμές. Όπως μου είπαν ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως άλλοτε. Εχει μειωθεί η δαπάνη χρημάτων ακόμη και στις Λαϊκές».

Κρεσέντο κατά του Υπουργού Ανάπτυξης και από τους επιχειρηματίες εστίασης των Ιωαννίνων:

«Μετά τους παραγωγούς ραντεβού με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εστίασης του νομού Ιωαννίνων, στις όχθες της λίμνης παρέα με δύο πανέμορφες χήνες, άκουσα και εδώ τα χειρότερα για τον Άδωνι Γεωργιάδη και την κυβέρνηση για το lockdown. Ο πρόεδρος των επιχειρήσεων εστίασης (1.300 στο νομό Ιωαννίνων), κύριος Χρήστος Τάτσης, ξεκίνησε την κουβέντα μας λέγοντας ότι μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων ο τζίρος έχει πέσει 80% τις καθημερινές και 30% το Σαββατοκύριακο. Όλη η εστίαση ( ταβέρνες, καφέ, μεζεδοπωλεία κλπ) στην Ελλάδα πάνε σε απεργία την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Ενδεχομένως να ακολουθήσουν κι άλλες απεργίες που θα γίνουν Παρασκευή – Σάββατο- Κυριακή, μήπως και αντιληφθεί η κυβέρνηση τι πλήγματα έχει επιφέρει η πολιτική της λόγω απώλειας πολλών χρημάτων από το ΦΠΑ. Ο κύριος Τάτσης, τόνισε ότι οι συνάδελφοί του δεν μπορούν να παριστάνουν τους αστυνομικούς και να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης από τους πελάτες τους. Επίσης, όλη η εστίαση θεωρεί μεγάλη αδικία να πληρώνει ο καταστηματάρχης χιλιάδες ευρώ πρόστιμο αντί αυτό να επιβάλλεται στον πελάτη που εισήλθε στο κατάστημα χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Ο κύριος Τάτσης ανέφερε, ότι ήδη καταγράφονται πολλά φραστικά επεισόδια μεταξύ υπαλλήλων και πελατών που δεν δέχονται «αστυνομικό» έλεγχο από τους σερβιτόρους.

Όλα τα μέλη Σωματείου Εστίασης του νομού Ιωαννίνων επεσήμαναν τις ύβρεις του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη εναντίον τους και τον χαρακτηρισμό τεμπέληδες που ξεστόμισε σε μια από τις τελευταίες δηλώσεις του. Είναι εκπληκτικό, όπως σημείωσαν, ότι ενώ οι κύριοι Σταϊκούρας και Γεωργιάδης έκαναν τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους της εστίασης πριν ακόμη «κρυώσουν» οι δέκτες των τηλεδιασκέψεων ανακοίνωναν σειρά από μέτρα!!! Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανείς πόσα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν εντός ολίγου ή λίγο αργότερα από όσα έδωσε το Μαξίμου για να στηρίξει τις επιχειρήσεις τους στην διάρκεια των αλλεπάλληλων lockdown».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This