Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Τζόνσον

«Πραγματικός φιλέλληνας» αποδέχτηκε πως είναι ο Μπόρις Τζόνσον και για να μας το αποδείξει πρέπει να μας επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα!

Must Read

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, τις επενδύσεις, αλλά και τον τουρισμό. Το ζήτημα όμως που αποτελεί απαίτηση όλων των Ελλήνων διαχρονικά είναι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, που είχε ήδη θέσει ο Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση της UNESCO.

Μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ζήτησε από τον Μπόρις Τζόνσον το ζήτημα να συζητηθεί από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας με ειλικρίνεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνοντας στην Downing Street έκανε λόγο για πολύ ισχυρές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία. Με την σειρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία γι’ αυτόν η σχέση Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ αναφέρθηκε και στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 λέγοντας: «Φέτος γιορτάζουμε τη 200ή επέτειο από την ιστορική έναρξη του αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία, με την υποστήριξή μας, το 1821».

Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης τον χαρακτήρισε «πραγματικό φιλέλληνα», με τον Μπόρις Τζόνσον να αποδέχεται με ευχαρίστηση τον τίτλο, ανταποδίδοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας: «Θα ήθελα επίσης να σου πω ένα μεγάλο ευχαριστώ Κυριάκο για την ηγετική στάση που επέδειξες στη Σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη».

Βεβαίως το πόσο πραγματικά φιλέλληνας είναι ο Τζόνσον, θα φανεί από την απάντηση για την επιστροφή των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This