Κυριακή 20/6/2021

Χαρίτσης: Νέα μέτρα λιτότητας σημαίνει η “αξιοπιστία” του κ. Μητσοτάκη (video)

“Νέα μέτρα λιτότητας, νέες μεταρρυθμίσεις επώδυνες για την ελληνική οικονομία, που θα μας φέρουν πάλι σε ένα κύκλο ύφεσης πάρα πολύ επικίνδυνο” εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν κάνει λόγο για “χτίσιμο αξιοπιστίας της χώρας”, σύμφωνα με όσα είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή των δημοσιογράφων Σ. Μπόλαρη και Ηρ. Ράντου.

“Αντί η κυβέρνηση να χτίσει πάνω στον μηχανισμό για την μείωση των πλεονασμάτων που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μας λέει τώρα ότι το ζήτημα το παραπέμπουμε στο 2021 και μετά”, συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας την “προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, για τη δημιουργία ενός “μαξιλαριού ασφαλείας” για να έχει η χώρα τη δυνατότητα τα επόμενα χρόνια να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της ως προς το χρέος”.

“Χθες μόλις, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, , η ελληνική οικονομία έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για δέκα συνεχόμενα τρίμηνα. Έχει διαμορφωθεί, λοιπόν, ένα πλαίσιο σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο Αλ. Χαρίτσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την διαπραγμάτευση κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:. “Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει την ετυμηγορία του για το τι συνέβη όλα τα προηγούμενα χρόνια, για το ποιοι μας οδήγησαν στην κρίση και μας έβαλαν στα μνημόνια και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, αλλά και για την προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους να αφήσουμε πίσω αυτή τη σκοτεινή περίοδο των μνημονίων”, συμπλήρωσε.

“Ολιγωρεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό”

Για το θέμα του προσφυγικού, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι “Σημασία, όμως, έχει τι γίνεται στην πράξη. Και αυτό αφορά όλη την Ευρώπη”, είπε. Θυμίζοντας πως “το 2015 η Ελλάδα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση, μόνη της, εκ μέρους όλης της Ευρώπης ουσιαστικά, σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο, έκανε μια τεράστια προσπάθεια, χωρίς να δεχθεί την αναγκαία αλληλεγγύη από τις άλλες χώρες,”, συνέχισε ότι “βρισκόμαστε σήμερα σε μια κατάσταση που μετά, βεβαίως, και τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας το 2016 οι ροές είχαν μειωθεί σημαντικά”. Ωστόσο, όπως είπε, “τους τελευταίους μήνες οι ροές έχουν και πάλι αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό”, και “δυστυχώς η κυβέρνηση ολιγώρησε, καθυστέρησε πάρα πολύ να κατανοήσει την έκταση του προβλήματος, δεν προχώρησε όπως έπρεπε από την αρχή σε μεταφορά ευάλωτων ομάδων και στην Ηπειρωτική Ελλάδα για να αποσυμφορήσει τα νησιά”.

«Το ζήτημα είναι γεωστρατηγικό. Τότε η Ν.Δ. έλεγε ότι φταίει η πολιτική ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ.»”

“Ήταν πολύ κακό σημάδι προς την Ευρώπη το γεγονός ότι από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής”, καθώς “δείχνει και μια υποβάθμιση, μια υποτίμηση του ζητήματος”, είπε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ καταλήγοντας σχολίασε και τη στάση του Ερντογάν: “Επιβεβαιώνει αυτό το οποίο λέγαμε εμείς εδώ και τέσσερα χρόνια, το ζήτημα είναι γεωστρατηγικό. Τότε η Ν.Δ. έλεγε ότι φταίει η πολιτική ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ερντογάν και τις αυξημένες ροές πρέπει να τον αντιμετωπίσει η Ευρώπη. Επιτέλους και η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσέρχεται σε αυτό το οποίο λέγαμε εμείς εξ αρχής”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ