Εξεταστική: Fast track διαδικασίες από την κυβέρνηση για λίστες Πέτσα και Opinion Poll

Aκόμη και αν η Ν.Δ. προσπαθήσει να αποτρέψει ή έστω να καθυστερήσει την κλήση του Στέλιου Πέτσα, εκτιμάται πως δεν μπορεί να αποφευχθεί

Must Read

Με fast track διαδικασίες θα επιχειρήσει η κυβερνώσα παράταξη να κλείσει την εξεταστική επιτροπή για τις λίστες Πέτσα και την εταιρία δημοσκοπήσεων Opinion Poll, καθώς πριν καν κάνει πρεμιέρα η εξεταστική η Ν.Δ. εκπέμπει σήμα επίσπευσης των διαδικασιών.

Είναι ενδεικτικό ότι στην εξεταστική δόθηκε δίμηνη προθεσμία προκειμένου να καταθέσει το πόρισμά της, προθεσμία η οποία είναι εξαιρετικά ασφυκτική. Αν και παραδοσιακά κατά το παρελθόν δίνονταν αρκετές παρατάσεις στις εξεταστικές, οι οποίες είθισται να διαρκούν πολλούς μήνες, εν προκειμένω η Ν.Δ. αφήνει να διαρρεύσει πως στόχος είναι οι εργασίες να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την ιδέα της επέκτασης της έρευνας και στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμάται πως στις πρώτες συνεδριάσεις το θέμα της διεύρυνσης θα τεθεί επί τάπητος από τη Ν.Δ., με την ελάσσονα αντιπολίτευση να έχει ξεκαθαρίσει ήδη ότι συμφωνεί.

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα επέκτασης έρευνας από το 2015 για τις λίστες Πέτσα, καθώς τότε δεν υπήρχε κρατική χρηματοδότηση στα μίντια, συμφωνεί, ωστόσο, να διερευνηθούν γενικώς οι εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Να σημειωθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρότασή του, δεν έχει στραφεί κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων συλλήβδην, αλλά ζητά διερεύνηση μόνο της Opinion Poll, αφήνοντας αιχμές για σχέσεις με τη Ν.Δ., τις οποίες συμμερίζεται και η Χαριλάου Τρικούπη.

Σε κάθε περίπτωση, το Μαξίμου από την πρώτη στιγμή αφήνει να διαρρεύσει πως πρέπει να διερευνηθούν και εταιρίες δημοσκοπήσεων όπως η Vox Populi και η Bridging Europe, οι οποίες φέρεται ότι διατηρούν σχέσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μικροσκόπιο και οι περίεργες δημοσκοπήσεις

Πάντως, το σκέλος της εξεταστικής που αφορά τις δημοσκοπήσεις αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι περίεργες δημοσκοπήσεις με τα ύποπτα, αλλά και αλληλοαναιρούμενα ευρήματα, τα οποία εγείρουν πλήθος ερωτημάτων.

Σημειωτέον πως μετά τις πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, η εξεταστική κάνει επιτέλους πρεμιέρα μεθαύριο Τρίτη -εφόσον οριστικοποιήθηκε η σύνθεσή της κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής της Πέμπτης- και αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Η επιτροπή θα αποτελείται από συνολικά 29 μέλη, εκ των οποίων οι 15 προέρχονται από τη Ν.Δ., οι 8 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το Κίνημα Αλλαγής, ένας από το ΚΚΕ, ένας από την Ελληνική Λύση, ένας από το ΜέΡΑ25, ενώ θα συμμετάσχει και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Πρόεδρος θα οριστεί ο Γιάννης Κεφαλογιάννης. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζει αυτές τις ημέρες τη λίστα μαρτύρων που θα προτείνει να κληθούν για εξέταση.

Πρώτος και καλύτερος θα κληθεί ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δεν κόπτεται, βεβαίως, να έρθει στη Βουλή για κατάθεση. Αλλωστε έχει επιχειρηθεί από την πρώτη στιγμή να αφεθεί εκτός κάδρου ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, ο οποίος επιλέγει να μην τοποθετείται επί του θέματος.

Πάντως, ακόμη και αν η Ν.Δ. προσπαθήσει να αποτρέψει ή έστω να καθυστερήσει την κλήση του Στέλιου Πέτσα, εκτιμάται πως δεν μπορεί να αποφευχθεί η κατάθεση του πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται πως την άνοιξη του 2020, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», δόθηκαν συνολικά 20.000.000 ευρώ στα μίντια με απόφαση του Στέλιου Πέτσα.

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ακολούθησε η λίστα Πέτσα νούμερο 2, καθώς δόθηκαν ακόμη 2.000.000 ευρώ στα κανάλια, ενώ παραμονές Χριστουγέννων του 2020 δόθηκαν άλλα 18.500.000 ευρώ στα ΜΜΕ για την απολύτως αποτυχημένη εμβολιαστική καμπάνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This