Προκλητικός για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκλεκτός του «συστήματος Μητσοτάκη» δήλωσε ξεδιάντροπα ότι ξέρει από κόκκινα χρέη και πως η νομιμότητα θα τηρηθεί

Must Read

Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πέντε από τους έξι υποψηφίους για την αρχηγία στο Κίνημα Αλλαγής έληξε, χωρίς να αφήσει αίματα πίσω της.

Θύματα, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, υπήρξαν, καθώς ο μεν Ανδρέας Λοβέρδος δεν κατάφερε τελικά να διαψεύσει τον (κακό) εαυτό του, «εμπλουτίζοντας» τη συζήτηση με τοξικές αναφορές και κωμική εγωπάθεια, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ανίδεους επαρχιώτες, επιχειρούσε μάταια να θαμπώσει το ακροατήριο με τις ευρωπαϊκές του εμπειρίες.

Ειδικώς ο Λοβέρδος, που διέσπασε το κόμμα του το 2012 και τώρα ομνύει στην ενότητα, υποσχόμενος πως, εάν εκλεγεί, θα επαναφέρει στη μαρκίζα του κόμματος τον τίτλο ΠΑΣΟΚ, δεν ρωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει με το επαχθές χρέος, το οποίο, αθροιζόμενο με αυτό της Ν.Δ., υπερβαίνει το μισό δισ. ευρώ. Χθες το βράδυ, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επιτέλους ο υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου για πρώτη φορά, για να απαντήσει προκλητικά και ξεδιάντροπα ότι «ξέρει από κόκκινα δάνεια» και ότι «η νομιμότητα θα τηρηθεί». Όλα αυτά, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες αντιμετωπίζουν το φάσμα της κατάσχεσης για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ…

Η εξόφθαλμη εύνοια του «συστήματος Μητσοτάκη» προς τον Λοβέρδο προκαλεί αντιδράσεις από τους υπόλοιπους υποψηφίους. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον Χάρη Καστανίδη, είναι κατευθυνόμενες και χρησιμοποιούνται ως όχημα επιβολής συγκεκριμένων προσώπων. Είναι και η σκανδαλώδης, όπως χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους, μεθόδευση της απαλλαγής του Λοβέρδου από τις κατηγορίες για δωροληψία στο μέγα σκάνδαλο της Novartis, διά της -κλασικής για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα- μεθόδου της παραγραφής.

Το «σύστημα Μητσοτάκη» στηρίζει με κάθε τρόπο τον Λοβέρδο, φροντίζοντας ακόμη και να βγαίνει… όμορφος στο γυαλί

Κατευθυνόμενη σταυροδοσία

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου, εντείνοντας την πίεση στην πλευρά Λοβέρδου, παρατηρεί ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαταλάβει πώς θα εκφραστεί το εκλογικό σώμα» και πως «τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης δεν χειραγωγούνται με προκατασκευασμένες εντυπώσεις». Επιβεβαιώνοντας μάλιστα τους ψιθύρους, που έχουν πλέον γίνει κραυγές, αναφέρεται- χωρίς ονόματα- σε εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην ψηφοφορία, με σκοπό κατευθυνόμενη σταυροδοσία.

«Προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να σχηματίσει το Κίνημά μας από τη θέση του πρωταγωνιστή, εφόσον επιτευχθεί η ανατροπή των υφιστάμενων πολιτικών συσχετισμών, που πιστεύω βαθιά ότι μπορεί να γίνει, αν οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες με προτιμήσουν», λέει (ieidiseis.gr). Και, αφήνοντας νέες αιχμές κατά του Λοβέρδου, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, επιθυμεί συνεργασία μόνο με τη Ν.Δ., τον πολιτικό του ευεργέτη, προσθέτει: «Η προοδευτική διακυβέρνηση αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης σε ολόκληρη τη διαδρομή της, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και τη Φώφη Γεννηματά».

Αναφορικά με την απουσία του από το debate, υποστήριξε «Δεν φοβάμαι τίποτε. Εχω δοκιμαστεί διά πυρός και σιδήρου σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, και μάλιστα αναλαμβάνοντας ευθύνες άλλων, χωρίς να έχω καμία υποχρέωση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This