Κυνική ομολογία Γεραπετρίτη για την κυβερνητική… κωλοτούμπα

Must Read

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προχώρησε χθες σε μια κυνική ομολογία, εκπλήσσοντας για μία ακόμη φορά με το θράσος του Μεγάρου Μαξίμου και των συν αυτώ, όσον αφορά την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.

Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι τα κυβερνητικά στελέχη είτε όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ψέματα για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όσον αφορά στους εμβολιασμούς, είτε δεν ήξεραν τι λέγανε, παραπέμποντας σε άκρως επικίνδυνες καταστάσεις.

«Οταν προ καιρού συζητήσαμε ότι δεν θα λάβουμε μέτρα υποχρεωτικότητας, προφανώς ήταν η αποτύπωση της στιγμής, ήταν, όμως, και η ανάγκη την οποία έχουμε να σεβόμαστε εκείνο το οποίο ο νόμος επιτάσσει» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης, με την ταυτόχρονη διευκρίνιση ότι η κυβέρνηση άκουσε και τη γνώμη της Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, που υποστήριξε την κατάτμηση της πολιτικής σε φάσεις.

«Να εξαντλήσουμε τη δυναμική κάθε φάσης, κι αν διαπιστώσουμε ότι τα επιχειρήματα της πειθούς ή τα περιοριστικά μέτρα δεν αποδίδουν -όπως συνέβη σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία κατ’ εξοχήν- τότε μπορούμε να περιέλθουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Συνεπώς, ναι, πράγματι είχαμε πει ότι κατά τη φάση εκείνη δεν θα πηγαίναμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό και, επίσης ναι, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αλλά σήμερα που μιλάμε κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα μέτρα είναι κατάλληλα, αναγκαία και συνταγματικά» σημείωσε προκλητικά.

Ο κ. Γεραπετρίτης, παρά τις μέχρι πρότινος πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει η σκέψη για υποχρεωτικό εμβολιασμό πέρα των υγειονομικών και των εργαζομένων στις δομές φιλοξενίας, άρχισε να υπερασπίζεται την άλλη πλευρά, προαναγγέλλοντας εμμέσως επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες κατηγορίες πολιτών.

«Ποτέ δεν αποκλείεται να υπάρξει, αναλόγως των προσαρμογών -έχουμε και τη μετάλλαξη, της οποίας την εμβέλεια περιμένουμε να δούμε-, ποτέ δεν μπορείς να αποκλείεις το οτιδήποτε» ανέφερε, συμφωνώντας τελικά με τη δημοσιογραφική διαπίστωση ότι δεν μελετάται επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τις επόμενες ημέρες, χωρίς να αποκλείεται στο μέλλον ένα τέτοιο μέτρο.

«Δεν μπορείς να παραμένεις σε μια πολιτική που φαίνεται να ξεπερνιέται εκ των πραγμάτων, μεγάλο ρόλο έπαιξε το άγνωστο που προκαλεί μια νέα μετάλλαξη» τόνισε, προσθέτοντας ότι «κατά τον χρόνο που συζητούσαμε την επέκταση της υποχρεωτικότητας υπήρχε ένα ζήτημα που είχε να κάνει με τη συνταγματικότητα του φαινόμενου. Ημασταν ακόμη στην περίοδο κατά την οποία αναμέναμε την εφαρμογή μέτρων που είχαν να κάνουν πρωτίστως με την πειθώ και τα περιοριστικά μέτρα» είπε, επιχειρώντας να πείσει για την… κωλοτούμπα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This