Γιατί το «σύστημα Μητσοτάκη» χτυπά τον Κώστα Καραμανλή;

Χυδαίες αναρτήσεις και «περισπούδαστες αναλύσεις» με στόχο τον πρώην πρωθυπουργό

Must Read

Λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με την επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου, προβαίνουν σε απαξιωτικές έως και χυδαίες αναρτήσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Την ίδια στιγμή, εμφανίζονται σε Μητσοτακικές εφημερίδες περισπούδαστες αναλύσεις με σκοπό να πιέσουν τον φυσικό ηγέτη της παράταξης να «απομακρυνθεί από τα κοινά».

Η σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών είναι ξεκάθαρη. Εκτός από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά παθαίνει αλλεργία στο όνομα «Καραμανλής», οι πολιτικές εξελίξεις που έρχονται θα είναι τέτοιες, ώστε ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να ελέγξει πλήρως το κόμμα, ώστε να το έχει για ασπίδα προστασίας για την επόμενη ημέρα.

Σε αυτή τη στρατηγική οφείλεται και η αναβολή του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, η πολεμική κατά του πρώην πρωθυπουργού, ο συγκεντρωτισμός του Κυριάκου μέσω του «επιτελικού κράτους», που δυστυχώς αποδεικνύεται ολέθριος για την κοινωνία.

Το χειρότερο σενάριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι μία ενδεχόμενη εκλογική ήττα. Η οποία είναι πιθανή, άσχετα εάν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το αντίθετο. Όσο καθυστερούν οι εκλογές άλλωστε, τόσο μεγαλώνει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης απώλειας εκλογικών ποσοστών.

Το χειρότερο σενάριο για τον Κυριάκο είναι η ενδεχόμενη απώλεια ελέγχου του κόμματος. Που θα ισοδυναμεί με απώλεια της οποιασδήποτε πολιτικής ασυλίας για την επόμενη ημέρα. Σε περίπτωση εκλογικής ήττας μάλιστα, η απαίτηση για επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού θα είναι πλειοψηφική στη βάση του κόμματος. Αυτό ακριβώς φαίνεται ότι θέλουν να προλάβουν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του Κυριάκου, γι’ αυτό και γίνονται οι συγκεκριμένες ενέργειες.

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια έχει παραστήσει τον «επίτιμο». Ουδέποτε έχει απειλήσει την ενότητα της παράταξης, ουδέποτε έχει συμπεριφερθεί ως βαρόνος. Για την ακρίβεια, η συμπεριφορά του είναι υποδειγματική, παρά την αδιαμφισβήτητη εσωκομματική του κυριαρχία. Ούτε φυσικά έχει απαντήσει στις προκλήσεις που έχει υποστεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Μέχρι να «απαντήσει» φυσικά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This