«Φρούδες» υποσχέσεις από Μητσοτάκη για την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο

Δήλωσε ότι θα ζητήσει από την Κομισιόν να εξετάσει παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Must Read

Υπό το χάος των αποκαλύψεων της έρευνας των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, για απραξία και εγκληματική εγκατάλειψη του ΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι του γνωστοποιήθηκαν τα τεράστια ποσοστά θνητότητας εκτός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από νέες υποσχέσεις για το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα. 

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα θέσει στο τραπέζι τα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, την ακρίβεια και την μετάλλαξη Όμικρον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι θα λάβει μέτρα για τις εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

Όπως δήλωσε, ο ίδιος, θα ζητήσει από την Κομισιόν να παρέμβει για την ακρίβεια και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προνοεί, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες έως τώρα δεν έχουν λάβει καμία ενίσχυση: «Θα ζητήσουμε από Κομισιόν να εξετάσει όλες τις επιλογές για παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να προνοεί για αυξήσεις σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου» υποστήριξε. Μάλιστα πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ειδική πρόνοια που θα αφορά τους αγρότες.

Μετά από ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων με μοριακά τεστ στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πανδημίας λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Η μόνη απάντηση στην «όμικρον» είναι η επιτάχυνση των εμβολιαστικών προγραμμάτων με έμφαση στις ενισχυτικές δόσεις. Αν χρειάζεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα αναφορικά με επιπλέον διαγνωστικούς ελέγχους νομίζω ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων ώστε να κερδίσουμε επιπλέον χρόνο για να κάνουμε την ενισχυτική δόση σε περισσότερους πολίτες» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει υποχρέωση PCR test σε όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τα στοιχεία για τη μετάλλαξη Όμικρον είναι ανησυχητικά, τόνισε ότι μόνη απάντηση είναι η επιτάχυνση του εμβολιασμού και ειδικά των ενισχυτικών δόσεων και πρόσθεσε ότι τα μέτρα για επιπρόσθετο testing «θα πρέπει να ισχύσουν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων για να κερδίσουμε χρόνο και να εμβολιάσουμε όσους μπορούμε περισσότερους με τις ενισχυτικές δόσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σύνοδο Κορυφής έχει τεθεί το υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60, τον οποίο έχουν υιοθετήσει χώρες όπως η Ελλάδα, η Αυστρία και η Γερμανία, ωστόσο δεν αναμένεται να ληφθούν συνολικές αποφάσεις, αλλά κάθε κράτος θα επιλέξει πώς θα κινηθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This