Δεκάδες ακραίοι ισλαμιστές αλωνίζουν στην ενδοχώρα με ευθύνη του Μηταράκη

Τούς άνοιξε το δρόμο με τη δικαιολογία της «αποσυμφόρησης» των νησιών, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται να στήσει «Γκουαντάναμο» στη Χίο

Must Read

Δεκάδες αλλοδαποί, ύποπτοι για σχέσεις με οργανώσεις ισλαμικής τρομοκρατίας, διασκορπίστηκαν στην ενδοχώρα με την «αποσυμφόρηση» του Νότη Μηταράκη.
Μεγάλες αντιτρομοκρατικές έρευνες για δίκτυα ακραίων ισλαμιστών σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία είναι στον αέρα, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έφυγαν από τα νησιά -ακόμα και πριν από μερικές εβδομάδες- δεκάδες ύποπτοι για σχέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία και σε ένα βράδυ μέσα βρέθηκαν στην Αθήνα αναζητώντας ταξιδιωτικά έγγραφα με άγνωστο προορισμό.

  • Από τον Μάνο Μεϊμαράκη

Ήρθησαν απαγορεύσεις μετακινήσεων και γεωγραφικοί περιορισμοί, ακόμα και για άτομα που βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Επιπλέον, ενώ στην κυβέρνηση όλοι γνωρίζουν καλά ότι οι χιλιάδες παράνομοι αλλοδαποί τους οποίους μετακίνησε μέσα στην καραντίνα ο Νότης Μηταράκης στην ηπειρωτική Ελλάδα, με το πρόσχημα της αποσυμφόρησης των νησιών, δεν μπορούν πλέον να επιστραφούν στην Τουρκία, παρ’ όλα αυτά τον άφησαν να «τρέξει» την αποσυμφόρηση.

Η συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε. δεν ισχύει για όσους μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα, όπως έχει αναλύσει πρόσφατα σε τηλεοπτική εμφάνισή του και ο Άδωνις Γεωργιάδης, όμως με κάθε ευκαιρία εκπρόσωποι της κυβέρνησης «διαμαρτύρονται» ότι η Τουρκία δεν δέχεται απελάσεις από την Ελλάδα, ενώ η ίδια η κυβέρνηση έχει υποσκάψει τη συμφωνία Τουρκίας – Ε.Ε. Παράλληλα, στην Ευρώπη για λόγους δημόσιας και εθνικής ασφαλείας χιλιάδες φάκελοι «προσφύγων» και «μεταναστών» ελέγχονται εξονυχιστικά, προειδοποιώντας ότι θα επιστραφούν στις χώρες πρώτης υποδοχής, αλλοδαποί η παρουσία των οποίων απειλεί την κοινωνική σταθερότητα σε χώρες της Ε.Ε.

Δεκάδες φιλότουρκοι τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα και του ISIS επιχείρησαν να περάσουν απαρατήρητοι από το δίχτυ ασφαλείας

Παρ’ όλα αυτά, αμετανόητος για την αποσυμφόρηση, ο Νότης Μηταράκης αναλύει τελευταία πόσο χρήσιμοι «για λόγους ασφαλείας» θα είναι αυτοί οι «χώροι πρώτης υποδοχής» στα νησιά, σπουδή την οποία δεν έδειξε πριν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Νότης Μηταράκης είχε πει ότι αυτές οι εγκαταστάσεις θα είναι απαραίτητες, σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία επιχειρήσει, όπως το 2015, να ρίξει στα νερά εκατοντάδες βάρκες. Όμως, ο ίδιος άθελα του προ ημερών αποκάλυψε ότι αυτό που ετοιμάζεται να χτίσει στο προσκέφαλο της Χίου είναι ένα «Γκουαντάναμο».

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: «Πολλοί λιγότεροι θα ξεκινούν από την Τουρκία να φτάσουν σε ένα μέρος όπου ξέρουν ότι αν δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, είναι οικονομικοί μετανάστες, παράνομα εισελθόντες οικονομικοί μετανάστες. Θα κρατηθούνε από το να φύγουνε. Το θα φύγουν είναι το λάθος μήνυμα στους λαθροδιακινητές». Από το πρώτο μέρος αυτών των δηλώσεών του μαθαίνουμε ότι οι αλλοδαποί οι οποίοι θα συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα δεν θα φεύγουν από τα νησιά, αλλά θα κρατούνται.

Υποκρίθηκε μάλιστα ότι στέλνει ηχηρό μήνυμα στους λαθροδιακινητές, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε, πάλι άθελά του, ότι η πολιτική της μετακίνησης παράνομων αλλοδαπών στην ενδοχώρα θα συνεχιστεί. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν δημιουργούμε γκέτα στα νησιά, αντιθέτως δημιουργούμε κέντρα για να φεύγουνε και όχι για να μένουνε. Και αυτή είναι φράση του Μαργαρίτη Σχοινά, για να φεύγουνε! Και ο στόχος της Ελλάδος τώρα στη συζήτηση για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, που τα επόμενα χρόνια θα συζητείται, είναι η παραμονή στους χώρους πρώτης υποδοχής να είναι ακόμα λιγότερη από τον σχεδιασμό που έχουμε τώρα».

Μετανάστες φτάνουν στη Χίο με βάρκες

Διευρύνονται τα γκέτο στα αστικά κέντρα

Τελικά, θα κρατούνται ή θα φεύγουν από τη χώρα οι παράνομα εισελθόντες; Πέφτει συχνά σε αντιφάσεις ο Νότης Μηταράκης, ακόμα και όταν είναι μόνος του, χωρίς αντίλογο, στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Πάντως, αναλυτικότερα, αυτό που είπε είναι ότι οι παράνομα εισελθόντες στη χώρα θα κρατούνται, αλλά δεν θα απελαύνονται, θα έχουν δικαίωμα κατά παρέκκλιση της νομοθεσίας να καταθέσουν αίτηση ασύλου -η παράνομη είσοδος στη χώρα τιμωρείται με άμεση απέλαση- και στη συνέχεια θα προωθούνται σε άλλες περιοχές της χώρας.

Με λίγα λόγια, παράνομοι αλλοδαποί θα συνεχίσουν να μπαίνουν παράνομα στη χώρα -πώς θα ελέγχεται ποιοι πραγματικά είναι δεν το γνωρίζει κανείς-, θα μπορούν παρανόμως να ζητούν άσυλο και στη συνέχεια θα μετακινούνται προς την ενδοχώρα, εφόσον δεν γίνονται απελάσεις, αλλά και επειδή η Τουρκία δεν θα τους δέχεται πίσω.

Από όλα αυτά καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει συνοριακή πολιτική, αλλά μόνο πολιτική ανεξέλεγκτης μετακίνησης στην ενδοχώρα χιλιάδων ακόμα αλλοδαπών με μη συγγενή χαρακτηριστικά με τους ντόπιους, αλλοιώνοντας έτι περαιτέρω τον κοινωνικό και δημογραφικό χαρακτήρα της χώρας, διευρύνοντας τα γκέτο στα μεγάλα αστικά κέντρα και υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα μεγάλες πολυπολιτισμικές διαφορές, οι οποίες, όπως έχει συμβεί σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχουν οδηγήσει σε κοινωνικές εντάσεις.

Άλλου είδους εκτιμήσεις περιγράφουν ότι η Ν.Δ. εργαλειοποιεί σκόπιμα το Μεταναστευτικό, με τρόπο που να δικαιολογεί να σκορπίζονται σαν χαρτοπόλεμος εκατομμύρια στους εργολάβους και στις «γαλάζιες» ΜΚΟ. Σε κάθε περίπτωση, φυλακές τύπου «Γκουαντάναμο» σε νησιά του βόρειου Αιγαίου δεν ήταν στην προεκλογική ατζέντα της Ν.Δ., ούτε φυσικά να στέλνει αφηνιασμένους ΜΑΤαζήδες από όλη την Ελλάδα απέναντι από τους ακρίτες σε Λέσβο και Χίο. Η Ν.Δ. πριν από τις εκλογές στις προγραμματικές δηλώσεις της μιλούσε για απελάσεις, μικρές δομές, αποφυγή υπερσυγκέντρωσης μεγάλου αριθμού αλλοδαπών, κ.λπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This