Πέμπτη 17/6/2021

Γιατί την έπεσαν στην Ούρσουλα για τον Μαργαρίτη Σχοινά!

Πριν καν αναλάβει επίσημα τα νέα του καθήκοντα ο Μαργαρίτης Σχοινάς – ή μάλλον πιο σωστά, ο τίτλος του – έγινε αντικείμενο αντιπαραθέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής του Εργατικού κόμματος και πρώην Επίτροπος Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Κλοντ Μοράες επιτέθηκε στην εκλεγμένη πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας ότι ο τίτλος που έδωσε στον Έλληνα αντιπρόεδρο, ως αρμοδίου για την «Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής» είναι «βαθιά προσβλητικός»!

Σύμφωνα με τον κ. Μοράες, ο τίτλος του Μαργαρίτη Σχοινά δεν μπορεί να υφίσταται. «Το να αποκαλούμε το χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μετανάστευση, χαρτοφυλάκιο «για την προστασία του τρόπου ζωής μας» είναι βαθιά προσβλητικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μοράες.

Η φον ντερ Λάιεν, που αναλαμβάνει τα καθήκοντα της επισήμως την 1η Νοεμβρίου, επεσήμανε ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης και απασχόλησης.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Σχοινάς στην ανάρτηση του στο twitter δεν χρησιμοποιεί τον τίτλο που του εδόθη αλλά αναφέρει ότι θα είναι αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, εκπαίδευσης, απασχόλησης και ασφάλειας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φτωχός συγγενής