Novartis: Μεθοδεύουν αρχειοθέτηση για Αβραμόπουλο-Γεωργιάδη;

Ένα… αόρατο χέρι κατάφερε να σταματήσει την έρευνα

Must Read

Με συνοπτικές διαδικασίες πάνε να κλείσουν την προκαταρκτική εξέταση που αφορά την εμπλοκή των πρώην υπουργών Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου και Άδωνι Γεωργιάδη στο σκάνδαλο χρηματισμών πολιτικών και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία Novartis.
Την υπόθεση διερευνούσε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη την «αφόπλισε» μεθοδεύοντας την κατάργηση της και την ενοποίηση της με την οικονομική εισαγγελία.

Για τους δύο πολιτικούς διενεργούνταν προκαταρκτική εξέταση και αναμένονταν απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών που είχαν γίνει σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και πορίσματα από τους επιθεωρητές δημόσιας υγείας.

Εκτός από τους δύο πολιτικούς, στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής αρχής βρίσκονταν γιατροί, στελέχη της μητρικής εταιρείας και της θυγατρικής της Novartis στην Ελλάδα και πρώην στελέχη-μέλη των επιτροπών τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας.

Όμως ένα… αόρατο χέρι κατάφερε να σταματήσει την έρευνα για τους Δ. Αβραμόπουλο και Αδ. Γεωργιάδη, αρχικά με την κατάργηση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και τώρα προωθώντας την αρχειοθέτηση της δικογραφίας σε βάρος των δύο πολιτικών.

Όλα αυτά κατά διαβολική σύμπτωση ενώ δρομολογήθηκε η κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου σε απολογία στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, γιατί έκανε το καθήκον της αποκαλύπτοντας πτυχές του πολύκροτου σκανδάλου που ζημίωσε το ελληνικό κράτος.

Και όμως οι «πρωταγωνιστές» της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος φαίνεται πως οδηγούνται στο απυρόβλητο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This