Η Μενδώνη δέχθηκε χορηγία από τον Βασίλη Λεβέντη που καταγγέλθηκε για βιασμό από την 24χρονη

Περιπλέκεται η υπόθεση καθώς η οικογένεια του 27χρονου έχει ισχυρές πολιτικές επαφές

Must Read

Περίεργες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση με την δωρεά που έκανε το Ίδρυμα «International Foundation For Greece» για την ανέγερση Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Δήλου.

Ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης, γόνος της πανίσχυρης «δυναστείας» Δαυίδ-Λεβέντη,  ο οποίος συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος για την καταγγελία της 24χρονης που βιάστηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ανήκει στο Δ.Σ. του κοινωφελούς ιδρύματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της avgi.gr

H δωρεά έχει προκαλέσει σάλο την ώρα μάλιστα που γίνεται γνωστό ότι ο νεαρός επιχειρηματίας και οι οικογένειά του έχουν ισχυρές πολιτικές επαφές, με τον ίδιο μάλιστα να δημοσιεύει προκλητική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ποζάρει διαβάζοντας εφημερίδα που αναφέρει ότι συνελήφθη μετά από μήνυση της 24χρονης.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου με παρέμβασή της ζητά από υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, να ανακαλέσει την απόφαση για την αποδοχή της χορηγίας αλλά και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το συγκεκριμένο Ίδρυμα, μέχρι να πέσει «φως» στην υπόθεση: «Επειδή η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εξαιρετικά δύσοσμη, καλούμε την κ. Μενδώνη να ανακαλέσει άμεσα τη “χορηγία” και να διακόψει κάθε είδους συνεργασία με το εν λόγω Ίδρυμα, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Οι άνθρωποι -κατεξοχήν οι γυναίκες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού- που έχουν σηκώσει στην πλάτη τους τον αγώνα κατά του σεξισμού και της σεξουαλικής κακοποίησης, δεν αντέχουν για ακόμα μία φορά να μετατραπεί το ΥΠΠΟΑ σε “πλυντήριο” ξεπλύματος τέτοιων πράξεων» αναφέρει η κα. Αναγνωστοπούλου και προσθέτει:

«Η τυχόν εμπλοκή των “δωρητών” της αναστήλωσης ενός εκ των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας, σε μια υπόθεση μείζονος ποινικής και ηθικής απαξίας, δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις για τις οποίες η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να ενεργήσει άμεσα. Ο Πολιτισμός δεν αντέχει κακοποιητικά “κουκουλώματα” ερήμην του και ερήμην της κοινωνίας. Δεν αντέχει άλλη μία υπόθεση Λιγνάδη» καταλήγει.

Να ακυρωθεί η χορηγία του Ιδρύματος στο Δ.Σ. του οποίου είναι μέλη ο Ευαγόρας και ο Βασίλης Λεβέντης, ζητά και ανακοίνωσή της και η Ενωτική Κίνηση των Εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού οι οποίο καταγγέλλουν ότι απόφαση για την δωρεά ελήφθη αφού είχε δημοσιοποιηθεί η εμπλοκή του δεύτερου στην υπόθεση βιασμού: «Από τη θέση της ως υπουργού, η Λίνα Μενδώνη μπορεί να ρωτήσει τους εισαγγελείς και να μάθει τα ονόματα των εμπλεκόμενων σε αυτή τη δικογραφία. Βέβαια και για τον Λιγνάδη μπορούσε, αλλά προτίμησε να μιλά για “ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης” και για “τεκμήρια αθωότητας”» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η απόφαση για τη δωρέα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This