Τι είπε ο Κικίλιας για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το ΕΣΥ

Must Read

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο, ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, παραθέτοντας πλήθος στοιχείων, παρουσίασε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κύριος Κικίλιας δήλωσε ότι: «Ούτε το ένας προς έναν στις προσλήψεις, δεν τήρησε η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τις χιλιάδες προσλήψεις που ευαγγελίζονταν» προσθέτοντας ότι «Το μόνο που πέτυχαν ήταν να αυξήσουν τη δαπάνη για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αντί να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. Συγκεκριμένα, είχαμε 65% αύξηση της δαπάνης επικουρικού προσωπικού από το 2015, 335 εκατ. ευρώ από το 2015 έως το 2019».

Ανεπάρκεια ιατρικού προσωπικού

Για το ΕΚΑΒ ο υπουργός ανέφερε πως η έλλειψη πληρωμάτων αποτελεί μείζον πρόβλημα, που σχετίζεται και τις αθρόες μεταθέσεις, μετακινήσεις και αποσπάσεις διασωστών σε άλλες θέσεις κατά την περίοδο 2018-2019.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις επισφαλείς εφημερίες και την ανεπάρκεια ιατρικών ειδικοτήτων σε 8 στα 10 νοσοκομεία.

Τέλος, ο κύριος Κικίλιας ανέφερε τις τρεις «πληγές» των δημόσιων νοσοκομείων: «υποστελέχωση Λογιστηρίων, ανύπαρκτοι ισολογισμοί, απουσία ελεγκτικών μηχανισμών», συμπληρώνοντας «Θα παρουσιάσουμε σύντομα το έργο μας. Όπως κάναμε και με τους ογκολογικούς ασθενείς. Προτιμούμε να εργαζόμαστε αθόρυβα προς μία κατεύθυνση και να κάνουμε ανακοινώσεις όταν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στους πολίτες αυτό που οργανώσαμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This