Το όνειδος των Ιμίων, η κληρονομιά Σημίτη

H πορεία προς την εθνική ήττα και ταπείνωση ήταν προδιαγεγραμμένη

Must Read

Τα τέλη Ιανουαρίου έχουν συνδεθεί οριστικά και αμετάκλητα με την ντροπή των Ιμίων, που άφησε ως θλιβερή κληρονομιά πίσω της το φαύλο καθεστώς Σημίτη. Όλες οι χώρες που έχουν αντίθετα συμφέροντα από τη δική μας βγήκαν κερδισμένες όταν κυβερνούσε. Η Ελλάδα, όμως, γνώριζε τη μια ήττα μετά την άλλη.

Σημειολογικό ενδιαφέρον έχει ότι ο πρωθυπουργός των Ιμίων είναι ο άνθρωπος που το 1996 έδινε την εντολή να υποσταλεί η ελληνική σημαία από εθνικό έδαφος και την Πρωτοχρονιά του 2002 κράδαινε γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια… χαρτονομίσματα ευρώ μπροστά από ένα ΑΤΜ.

Δεν είναι βέβαιο αν ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρώτος και ο μόνος πολιτικός στον κόσμο που φωτογραφήθηκε τόσο ενθουσιασμένος όταν ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών τού επέτρεψε να κάνει ανάληψη μια χούφτα μετρητά και να τα κρατά σφιχτά στα χέρια του. Είναι, ωστόσο, σίγουρο ότι ο πολιτικός προϊστάμενος του Τάσου Μαντέλη, του Θεόδωρου Τσουκάτου, του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και άλλων πρωταγωνιστών του «εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος» διέσυρε με τις επιλογές και την πολιτική του τη πατρίδα μας και την κατέστησε περίγελο ισχυρών και ανίσχυρων χωρών, και «γκριζάρισε» το Αιγαίο αναγνωρίζοντας ζωτικά δικαιώματα των Τούρκων στο ελληνικό αρχιπέλαγος.

Τα Ίμια, όπως τα διαχειρίστηκε η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, συνοψίζουν όλες τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος: προχειρότητα, παγερή αδιαφορία για τα εθνικά ζητήματα, ξενοδουλεία, απόσταση από τη λαϊκή ψυχή, ηττοπάθεια, άγνοια των διεθνών κανόνων, αλλά και της σημασίας που έχει η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων για το διεθνές status της χώρας, και τοποθετήσεις σε θέσεις «κλειδιά» άχρηστων κομματανθρώπων.

Έτσι όπως είχε διατάξει τις πολιτικές δυνάμεις του το σάπιο και διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, με μαέστρο της φάλτσας ορχήστρας τον Κώστα Σημίτη, η πορεία προς την εθνική ήττα και ταπείνωση ήταν προδιαγεγραμμένη.

Οι Έλληνες είδαμε για πρώτη φορά στην πολυχιλιετή Ιστορία μας να υποστέλλεται ελληνική σημαία από εθνικό έδαφος, τρία παλικάρια των Ενόπλων Δυνάμεων να σκοτώνονται εν ώρα εκτέλεσης των καθηκόντων τους και τον επικεφαλής του κράτους, αντί να παραιτείται και να παραδίδεται άμεσα στις Αρχές, να πηγαίνει στο εθνικό Κοινοβούλιο για να… ευχαριστήσει τους Αμερικανούς!

Το μόνο καλό που άφησε πίσω του ο Κώστας Σημίτης είναι το δίδαγμα ότι τα εθνικά ζητήματα είναι αδιαχώριστα από τα οικονομικά, τα κοινωνικά και τα πολιτισμικά. Όποιος αποτυγχάνει στην υπεράσπιση των εθνικών δικαίων αποτυγχάνει παντού. Ηθική υποχρέωση των Ελλήνων, να μην επιτρέψουν ποτέ ξανά να ριζώσει στην πατρίδα καθεστώς σαν αυτό που έδωσε τόσο πολλές χαρές στους Τούρκους και ντροπές στους Έλληνες.

Το χρωστάμε και στα παλικάρια που έπεσαν εκείνη τη βραδιά, στους αντιπλοιάρχους ΠΝ Παναγιώτη Βλαχάκο και Χριστόδουλο Καραθανάση, και στον σημαιοφόρο ΠΝ Έκτορα Γιαλοψό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This