Αλέξης Τσίπρας: Από που σας κρατάει ο Φουρθιώτης, κύριε Μητσοτάκη;

250.000 ευρώ πήρε ο Φουρθιώτης!

Must Read

Κυριάρχησαν οι αποκαλύψεις Φουρθιώτη στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει ότι «δεν έχει στο χέρι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, αλλά τον πρωθυπουργό. Στο στόχαστρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Καλησπέρα σας κύριε Γεραπετρίτη. Εδώ είστε; Στενές σχέσεις με ένα αστέρα της trash TV που επί των ημερών σας είχε 12 αστυνομικούς να τον φυλάνε., κύριε καθηγητά δεν θα ασχοληθώ μαζί σας. Τι να πω. Κρίμα και μόνο κρίμα. Κρίμα και θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, να εκβιάζεται από ένα υπόδικο», είπε χαρακτηριστικά και αργότερα ρώτησε τον υπουργό Επικρατείας: «πείτε μου τι θα πει η προτροπή μην τους κάνατε τη χάρη και δειλιάσατε; Για ποιους το γράψατε; Για τον Βρούτση; Για μας; Για τους εισαγγελείς;».

250.000 ευρώ πήρε ο Φουρθιώτης!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ρώτησε: «είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; Κυβερνάτε εσείς ή μήπως οι Φουρθιώτηδες; Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα διεισδύει στο Μέγαρο Μαξίμου». «Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε ένα παρουσιαστή; Πως απέκτησε 12 αστυνομικούς; Πως το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις με τη μισή κυβέρνηση; Γνωρίζετε ότι έστησε 13 εταιρείες – βιτρίνα με τις μισές στο όνομα 2 κυριών από τη Γεωργία; Σας ενημέρωσε ο Γ. Βρούτσης, ο οποίος προς τιμήν του προσπάθησε να το σταματήσει και ότι μπήκε με μπράβους στο υπουργείο; Όμως, όλως παραδόξως, αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου»

Στις 11 από τις 13 εταιρείες έχουν πιστωθεί 195.000 ευρώ και εγκρίθηκαν 56.000: Συνολικά 250.000 ευρώ», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησε αν έχει διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για την υπόθεση Φουρθιώτη κάνοντας λόγο για «αδράνεια».

«Τα ξέρατε αυτά;», ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας τον Κ. Μητσοτάκη και συνέχισε: «αν δεν τα ξέρατε, θα είχατε αποπέμψει τον στενό σας συνεργάτη. Άρα ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι. Έχει στο χέρι εσάς κύριε Μητσοτάκη. Το ερώτημα είναι γιατί. Ελπίζω να βρείτε μία σοβαρή εξήγηση αλλιώς ο βούρκος θα σας καταπιεί. Αν δεν έχετε σοβαρή απάντηση μία είναι η επιλογή αξιοπρέπειας για σας: να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές».

Προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ

Απευθυνόμενος στις πτέρυγες της προοδευτικής παράταξης ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «μόνο με εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» θα αναπνεύσει η κοινωνία και τόνισε: «είναι επείγον να αναπνεύσει η κοινωνία. Στον αγώνα για να απαλλαγούμε από το καθεστώς Μητσοτάκη καλούμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».
«Αποτύχατε με τεράστιο κόστος για το λαό, αλλά συμπεριφέρεστε σα να έχετε πιστέψει την προπαγάνδα που κατασκευάζετε. Τελικά όμως μόνο εσείς την καταναλώνετε αφού κανένας σταθμός δεν μπορεί να κάνει ρεπορτάζ χωρίς να κλείνει τα μικρόφωνα στους πολίτες. Είστε θύματα της προπαγάνδας σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε στον πρωθυπουργό: «όταν ένας πολιτικός γίνεται θύμα της λοιδορίας του λαού, έχει τελειώσει και δεν το ξέρει. Ώρα να σας ενημερώσει κάποιος που θέλει το καλό σας. Έχετε τελειώσει πολιτικά».
«Την ώρα που αποτυγχάνετε σε όλα συνεχίζετε το βιολί της άθλιας επικοινωνίας. Συμπεριφέρεστε ως πρίγκηπας που η εξουσία του ανήκει κληρονομικώ δικαίω και όχι εκλεγμένος πρωθυπουργός. Αποτύχατε αλλά δεν έχετε καμία διάθεση να καταλάβετε τα λάθη σας, να αλλάξετε τις πρακτικές σας. Χθες αντί να απολογηθείτε στους πολίτες που υποσχεθήκατε επιτελικό κράτος και φτιάξατε επιτελικό χάος, και να πείτε «αποτύχαμε» είχατε το θράσος να μας κουνήσετε το δάχτυλο», ανέφερε.

Μάτι: Ο Μητσοτάκης οφείλει συγγνώμη

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Μάτι λέγοντας ότι «ήταν ένα συλλογικό δράμα που απαιτεί σεβασμό και όχι μικροκομματικά παιχνίδια. Που ήταν ο σύμβουλός σας, ο Συνολάκης, για να σας δώσει το σχέδιό του να εκκενώσετε την Αττική Οδό σε 25 λεπτά και όχι σε 25 ώρες; Που ήταν το 112; Που ήταν το κράτος όλες αυτές τις ώρες; Ακόμα και ο στρατός. Οι στρατιώτες έλαβαν εντολή την Τρίτη το πρωίνα σταματήσουν ότι κάνουν για να πάνε στην έξοδο 10 της Αττικής Οδού που ήταν συγκεντρωμένα τα κανάλια για να πάρουν πλάνα. Όλα για την επικοινωνία». «Χρωστάτε 103 συγγνώμες στις οικογένειες που χάθηκαν σστο Μάτι γιατί κάνατε τις ζωές τους εκλογικό σκαλί ενώ ξέρατε – το ομολογήσατε – πως και γιατί μέσα σε λίγο χρόνο συντελέστηκε αυτή η συνοδεία», είπε ακόμη.
«Κάνατε κρίσιμες χωρίς να κρατάτε καν πρακτικά. Τελικά ο μόνος που κράταγε πρακτικά σε αυτή την κυβέρνηση ήταν ο Φουρθιώτης. Κανένας άλλος», σχολίασε ειρωνικά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This