Χέρι-χέρι στη ΔΕΘ με ΓΣΕΒΕΕ και Επιμελητήρια ο Τσίπρας

Must Read

«Συνοδοιπόροι» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΓΣΕΒΕΕ και τα Επιμελητήρια μετά την χθεσινή τους συνάντηση. Στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι στους κοινωνικούς φορείς υπάρχει προβληματισμός κατά πόσο η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας θα οδηγήσει σε ελαφρύνσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τον προβληματισμό των κοινωνικών φορέων θα εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα τα Επιμελητήρια και η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

  • Μεγάλο βάρος παραμένει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ακυρώθηκε η κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50% που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για το 2020.
  • Αποτελεί μείζον πρόβλημα η επικείμενη αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 16% μεσοσταθμικά, καθώς θα επηρεάσει δραματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτές της εστίασης.
  • Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% θα ελαφρύνει ουσιαστικά μονάχα τις μεγάλες επιχειρήσεις που καταγράφουν σημαντικά κέρδη και θα έχουν εξίσου σημαντικές φορολογικές μειώσεις. Όταν μία μικρομεσαία επιχείρηση καταγράφει ελάχιστα κέρδη, η φορολογική μείωση είναι αμελητέα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται ότι η κυβέρνηση ακύρωσε θετικά μέτρα για το 2020 που είχαν ήδη ανακοινωθεί όπως:

  • Επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε αυτή να φτάσει μεσοσταθμικά στο 30% και στο 50% για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες.
  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών με ποσοστό 80% ενώ για νέους εργαζόμενους έως 29 ετών η επιδότηση προσδιορίζεται στο 25% εφόσον πρόκειται για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
  • Μείωση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών.
    Μείωση φόρου συνεταιρισμών στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως κλάδου ως κίνητρο για την ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας.
  • Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών για την περαιτέρω ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας στον αγροτικό τομέα.
  • Επαναφορά του μέτρου της αφαίρεσης των ποσών για αποπληρωμή δανείων πρώτης κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This