Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Χέρι-χέρι στη ΔΕΘ με ΓΣΕΒΕΕ και Επιμελητήρια ο Τσίπρας

«Συνοδοιπόροι» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΓΣΕΒΕΕ και τα Επιμελητήρια μετά την χθεσινή τους συνάντηση. Στελέχη του κόμματος έλεγαν ότι στους κοινωνικούς φορείς υπάρχει προβληματισμός κατά πόσο η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας θα οδηγήσει σε ελαφρύνσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τον προβληματισμό των κοινωνικών φορέων θα εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα τα Επιμελητήρια και η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

  • Μεγάλο βάρος παραμένει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ακυρώθηκε η κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50% που είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για το 2020.
  • Αποτελεί μείζον πρόβλημα η επικείμενη αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 16% μεσοσταθμικά, καθώς θα επηρεάσει δραματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα αυτές της εστίασης.
  • Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% θα ελαφρύνει ουσιαστικά μονάχα τις μεγάλες επιχειρήσεις που καταγράφουν σημαντικά κέρδη και θα έχουν εξίσου σημαντικές φορολογικές μειώσεις. Όταν μία μικρομεσαία επιχείρηση καταγράφει ελάχιστα κέρδη, η φορολογική μείωση είναι αμελητέα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται ότι η κυβέρνηση ακύρωσε θετικά μέτρα για το 2020 που είχαν ήδη ανακοινωθεί όπως:

  • Επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε αυτή να φτάσει μεσοσταθμικά στο 30% και στο 50% για μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες.
  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και νέων εργαζομένων μέχρι 25 ετών με ποσοστό 80% ενώ για νέους εργαζόμενους έως 29 ετών η επιδότηση προσδιορίζεται στο 25% εφόσον πρόκειται για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
  • Μείωση φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ για τους κατοίκους των μικρών νησιών.
    Μείωση φόρου συνεταιρισμών στο 10% για όλους τους συνεταιρισμούς ανεξαρτήτως κλάδου ως κίνητρο για την ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας.
  • Έκπτωση 10% στο φορολογητέο εισόδημα των συνεταιρισμένων αγροτών για την περαιτέρω ενίσχυση του μοντέλου της συνεταιριστικής οικονομίας στον αγροτικό τομέα.
  • Επαναφορά του μέτρου της αφαίρεσης των ποσών για αποπληρωμή δανείων πρώτης κατοικίας από το φορολογητέο εισόδημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ