Σκανδαλωδώς στο αρχείο ο φάκελος Γεωργιάδη!

Σε κατασκευασμένο στοιχείo βασίστηκε η Δικαιοσύνη για να κλείσει την υπόθεση εμπλοκής του για το σκάνδαλο Novartis

Must Read

Πάνω σε σκανδαλωδώς αναληθές και κατασκευασμένο στοιχείο, που κακοποιεί βάναυσα την πραγματικότητα, βασίστηκε η πράξη αρχειοθέτησης του φακέλου για την πιθανή εμπλοκή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis, όπως θα αποδείξει σήμερα η «δημοκρατία».

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Ως εκ τούτου, θα πρέπει άμεσα ο φάκελος να ανασυρθεί, διαφορετικά τόσο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας όσο κι ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης διακινδυνεύουν η πράξη αρχειοθέτησης να επιφέρει το πλέον επιζήμιο χτύπημα στην ήδη ταλαιπωρημένη εικόνα της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, η πράξη αρχειοθέτησης εστιάζει στο γεγονός πως ο Αδωνις Γεωργιάδης κατέβασε τροπολογία τον Φεβρουάριου του 2014, η οποία επέφερε πλήγμα στις φαρμακευτικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και στη Novartis. Με γνώμονα αυτή και μόνο αυτή τη διάταξη, η πράξη αρχειοθέτησης καταλήγει στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατον ο υπουργός Ανάπτυξης να είχε δωροδοκηθεί από τη Novartis.

Χαρακτηριστικά, τονίζεται πως, εάν ο υπουργός Ανάπτυξης δωροδοκήθηκε από τη Novartis, κι εν συνεχεία πέρασε διάταξη με βλαπτικές συνέπειες γι’ αυτήν, τότε θα έπρεπε να υποθέσουμε ότι είναι «άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας (βλακείας), που δεν αντιλαμβάνεται τι πράττει και γιατί το πράττει».

Κι επειδή οι εισαγγελείς στην πράξη αρχειοθέτησης θεωρούν πως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι άτομο χαρακτηριστικής κουφότητας (βλακείας) αποδέχονται πως αποκλείεται να έχει δωροδοκηθεί μόνο και μόνο επειδή κατέβασε αυτή την τροπολογία.

Το ίδιο το εισαγγελικό έγγραφο, όμως, το οποίο υπογράφει ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Καψιμάλης, παραδέχεται πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία κατέβασε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Φεβρουάριο του 2014, ακυρώθηκε προηγούμενη διάταξη, η οποία είχε ευνοήσει θεαματικά τη Novartis.

Εκείνο, όμως, που εντέχνως «ξεχνά» η πράξη αρχειοθέτησης να επισημάνει είναι το γεγονός αυτή η ευνοϊκή διάταξη είχε εφαρμοστεί με υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας επί υπουργίας του Άδωνη Γεωργιάδη(!), τον Σεπτέμβριο του 2013. Αξίζει να θυμίσουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Υγείας τον Ιούνιο του 2013.

Πώς στήθηκε το κόλπο

Ας το πούμε και συγκεκριμένα, για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, πώς στήθηκε το κόλπο: Τον Σεπτέμβριο του 2013, όπως εξάλλου αναφέρει και η ίδια η πράξη αρχειοθέτησης, υπήρξε υπουργική απόφαση του υπουργείου Υγείας όταν υπουργός ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης (Υ.Α. 82961 ΦΕΚ 2219Β/9-9-2013), την οποία χρησιμοποίησε και η Novartis για να ευνοηθεί. Πώς ευνοήθηκε; Το λέει και πάλι η πράξη αρχειοθέτησης: έβαλε προϊόντα της «στον θετικό κατάλογο», δηλαδή στον κατάλογο με τα φάρμακα που αποζημιώνονται (!) από το Δημόσιο.

Δεδομένου, μάλιστα, πως η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς για το φάρμακο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο διάστημα, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, η Novartis ευνοήθηκε συνολικά από τη διάταξη αυτή και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εύκολα, λοιπόν, και χωρίς να είναι κανείς εισαγγελέας μπορεί να καταλάβει πως, αφού πέρασαν μερικοί μήνες και η φαρμακευτική εταιρία προώθησε το συμφέροντα της, με την βοήθεια πάντα του Άδωνη Γεωργιάδη, εν συνεχεία ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέβασε τη νέα διάταξη, όχι για να βλάψει τη Novartis, αλλά για να καλυφθούν τα… νώτα του. Ετσι κι αλλιώς, η… δουλίτσα είχε πλέον γίνει.

Το έγγραφο της πράξης αρχειοθέτησης, που δεν έχει βγει ακόμη στη δημοσιότητα, κράδαινε το Σάββατο το βράδυ στη Βουλή και ο Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς λυσσομανούσε πως έπρεπε… άπαντες να του ζητήσουν συγνώμη γιατί ταλαιπωρήθηκε… άδικα τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία το όνομά του συνδέθηκε με το σκάνδαλο Novartis.

Αν παρατηρήσει, όμως, κάποιος με προσοχή το βίντεο από την ομιλία του κ. Γεωργιάδη στη Βουλή θα καταλάβει με ευκολία πως στο συγκεκριμένο σημείο, κατά το οποίο αναφέρεται στις παραπάνω διατάξεις, κατεβάζει τον τόνο της φωνής του, σαν να έχει κάτι να κρύψει, ενώ διαβάζει προσεκτικά μόνο τη διάταξη, την οποία προφανώς κατέβασε προς ψήφιση όταν η ζημιά είχε ήδη γίνει για τα ταμεία του Δημοσίου, προκειμένου να δημιουργήσει το άλλοθί του.

Δεν είναι το μόνο σκάνδαλο στην υπόθεση

Βεβαίως, το στήσιμο όλης αυτής της επιχείρησης για να ευνοηθεί η Novartis, σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, δεν είναι πλέον το μόνο σκάνδαλο στην υπόθεση. Το γεγονός πως οι εισαγγελείς έκαναν το μεγαλύτερο άλμα λογικής στην ιστορία των πράξεων αρχειοθέτησης και αποφάσισαν να κλείσουν την υπόθεση με στοιχείο που στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένο, αφού αγνοήθηκαν όλα τα υπόλοιπα και απομονώθηκε κακότεχνα το συγκεκριμένο, αποτελεί, επίσης, τεράστιο σκάνδαλο, που απειλεί να πλήξει με τρόπο ανεπανόρθωτο την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης, καθώς επιχειρείται η χειραγώγησή της στο όνομα των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Προφανώς, λοιπόν, και είδε κάτι σημαντικό ο εισαγγελέας, ο οποίος στο απαλλακτικό βούλευμα του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη αποδεχόταν πως ο καθηγητής έστελνε απευθείας e-mails στον Άδωνι Γεωργιάδη με προσχέδια υπουργικών αποφάσεων για την τιμολόγηση φαρμάκων που ευνοούσαν την ελβετική φαρμακοβιομηχανία.

Επίσης, προφανώς και είδε κάτι σημαντικό η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, που άσκησε έφεση στο απαλλακτικό βούλευμα Μανιαδάκη. Όπως κάτι σημαντικό πρέπει να είδε και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Μιχαλοπούλου, η οποία εισηγήθηκε να παραπεμφθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Κωνσταντίνος Φρουζής επειδή δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει άμεσα να παρέμβουν οι κύριοι Πλιώτας και Μπαρδάκης και να ανασύρουν την υπόθεση, καθώς με βάση τα παραπάνω η αρχειοθέτηση είναι μη σύννομη.

Να δοθεί στη δημοσιότητα

Επιβάλλεται να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα ολόκληρη η πράξη αρχειοθέτησης, αλλά και το πόρισμα της οικονομικής εισαγγελέως που έκανε την έρευνα για τον Άδωνι Γεωργιάδη και η οποία διαφώνησε με την αρχειοθέτηση και πρότεινε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός Ανάπτυξης σε εξηγήσεις. Θα πρέπει ακόμη να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η δικογραφία της υπόθεσης Γεωργιάδη, ώστε να φωτιστούν και τα ευρήματα της πρώην γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα email-s του Άδωνη Γεωργιάδη με τον Νίκο Μανιαδάκη για τη Novartis.

Το θέμα είναι ιδιαζόντως σοβαρό, καθώς αφορά τη διατήρηση της ακεραιότητας της Δικαιοσύνης αλλά και την ίδια τη δημοκρατία και το πολίτευμά μας. Ας βγουν, επιτέλους, όλα στο φως για να δούμε, υπό αυτό το πρίσμα, πόσο θα αντέξει η ηχώ των ουρλιαχτών του κ. Γεωργιάδη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Για να δούμε ποιος είναι… βλάκας και ποιος μπορεί να παριστάνει τον βλάκα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This