Ο Πολάκης έκανε πάλι άνω-κάτω τη Βουλή: Του έκλεισαν τα μικρόφωνα, επειδή μίλησε για το σκάνδαλο Novartis!

Μόλις έπιασε στο στόμα του τον Άδωνη, άρχισαν οι απειλές περί εφαρμογής του κανονισμού

Must Read

Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, εν μέσω συνεδρίασης για τον νέο Αναπτυξιακό νόμο και… κατάφερε να κάνει άνω-κάτω την Ολομέλεια, καθώς ο προεδρεύων, Χαράλαμπος Αθανασίου, κρίνοντας πως είχε βγει «εκτός θέματος», αποφάσισε να του κλείσει τα μικρόφωνα!

Κι αυτό γιατί, παρά τις εκκλήσεις του προεδρεύοντος της Βουλής, ο Παύλος Πολάκης παίρνοντας το λόγο, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis, την ώρα που το θέμα της Ολομέλειας ήταν η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη». Νομοσχέδιο που, όλως τυχαίως, έφερε στη Βουλή ο άσπονδος εχθρός του Άδωνις Γεωργιάδης!

«Η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με την ελληνική δικαιοσύνη»

«Θα αφήσω τα παραπολιτικά σχόλια περί του χθεσινού επεισοδίου στο τέλος δεν μπορώ να μην αναφερθώ στους 128 νεκρούς της σημερινής καταμέτρησης από την πανδημία. Είναι το τρίτο χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας και επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά αυτά που σας λέω τόσο καιρό “φέρετε ξανά τα μονοκλωνικά, πεθαίνει κόσμος από τη Δέλτα», είπε ξεκινώντας. «Μιλάμε για ένα σκάνδαλο στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με την ελληνική δικαιοσύνη, με την αμερικανική δικαιοσύνη για να παύσει τη δίωξη και πλήρωσε 300 εκατ. ευρώ, επειδή στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες χειραγώγησαν τις τιμές και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο», δήλωσε συνεχίζοντας, και κάπου εκεί άρχισαν οι παραινέσεις να «έρθει στο θέμα», με αποτέλεσμα να τον… αφήσουν άφωνο!

Ειδικότερα, ο διάλογος ανάμεσα στον βουλευτή και τον προεδρεύοντα πήγε ως εξής:

  • Πολάκης: Σήμερα είχαμε 128 νεκρούς. Το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Φέρτε τα μονοκλωνικά. Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικα, όπως της Pfizer. Πάμε στο σκάνδαλο Novartis. Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη, που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Μιλάμε για σκάνδαλο, στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και πλήρωσε, γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λέει η απόφαση αρχειοθέτησης… Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για τη Novartis. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι δύο από τους τρεις εισαγγελείς. Οι άλλες εταιρείες κατακρημνίστηκαν και η Novartis είχε πτώση μόνο 7%.
  • Αθανασίου: Πηγαίνετε στο θέμα της συνεδρίασης.
  • Πολάκης: Πάτε να με κόψετε.
  • Αθανασίου: Κάντε μια επίκαιρη ερώτηση, να σας απαντήσει ο Γεωργιάδης. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Σας υπενθυμίζω τον κανονισμό. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου, θα σας αφαιρέσω τον λόγο
  • Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;
  • Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά, αν δεν σταματήσετε θα εφαρμόσω τον κανονισμό
  • Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου
  • Αθανασίου: Θα μάθετε να σέβεστε τον κανονισμό
  • Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε, βάλατε τον πρόεδρο να με κόψει;
  • Αθανασίου: Θα σας ανακαλέσω στην τάξη. Μπείτε στο νομοσχέδιο.
  • Πολάκης: Παίρνει 130 και χάνει 130 η Novartis. Οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;
  • Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη. Σας ανακαλώ
  • Πολάκης: Πάμε παρακάτω
  • Αθανασίου: Θα διακόψω τη Βουλή. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας απευθύνει μομφή
  • Πολάκης: Καλέστε τον. Θαυμάστε πρόεδρο. Εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Κύριε Γεωργιάδη σας τα λέω από εδώ…

Παρά τη διακοπή της συνεδρίασης, ωστόσο, ο Παύλος Πολάκης παρέμεινε στο βήμα, συνεχίζοντας την… αγόρευσή του, με τη στάση του να προκαλεί, φυσικά, την «έκρηξη» του Άδωνι και των υπολοίπων βουλευτών της ΝΔ, που άρχισαν να φωνάζουν πως είναι «ντροπιαστική η συμπεριφορά του» και πως «ευτελίζει το Κοινοβούλιο».

Ο ίδιος, σε σχετική ανάρτηση, έγραψε τα εξής: «Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο προεδρεύων Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να μην ολοκληρώσω την ομιλία μου όπου ανέλυε την απόφαση αρχειοθέτησης του ΑΔΩΝΗ Γεωργιάδη για την υπόθεση Νοβαρτις!!! Ειχε ζητήσει ο ιδιος να του απαντήσουμε. Εξηγούσα με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιαδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!! Είμαι στο βήμα και περιμένουμε ΟΛΟΙ τον Τασουλα!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!»

  • Δείτε την… επεισοδιακή παρέμβαση Πολάκη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This