Ντροπή! «Ξέχασαν» τους ήρωες των Ιμίων

Αδεια τα έδρανα της Βουλής στη θλιβερή επέτειο από τον χαμό των τριών αξιωματικών του ΠΝ

Must Read

Με άδεια έδρανα «τίμησε» η Βουλή των Ελλήνων τους ήρωες του Ιμίων. Είκοσι έξι χρόνια μετά τον τραγικό χαμό των τριών αξιωματικών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, λιγοστοί ήταν οι βουλευτές που βρέθηκαν χθες το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της επετειακής αναφοράς στην μνήμη τους και της τήρησης ενός λεπτού σιγής.

Όπως αποδεικνύεται και από τα γενικά πλάνα που μετέδωσε ζωντανά το κανάλι της Βουλής, οι βουλευτές που παρίσταντο ήταν λιγότεροι από δέκα. Οσο για το υπουργικά έδρανα, ήταν κι αυτά άδεια, καθώς το «παρών» έδωσε μόνο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος βρίσκονταν στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οι πολιτικοί μας ταγοί ήταν καταπώς φαίνεται… κατάκοποι από την τριήμερη μάχη επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή και επέλεξαν έτσι να ξεκουραστούν χθες, αντί να τιμήσουν τη μνήμη του υποπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψού. Η εικόνα αυτή ήταν τουλάχιστον θλιβερή, αν και όχι πρωτοφανής, καθώς έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν.

Η πρώτη φορά

Αυτή ήταν, ωστόσο, η πρώτη φορά που συμμετείχαν λιγότεροι από δέκα βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση, στην αναφορά του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε πως «αν χρειαστεί, η Ελλάδα έχει εκατομμύρια Καραθανάσηδες, Βλαχάκους και Γιαλοψούς σε όλο τον κόσμο. Τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε για τη θυσία τους», τονίζοντας πως η μέρα της θυσίας τους είναι μια μέρα μνήμης για την πατρίδα μας, μια μέρα που οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα για την πίστη και την αφοσίωση στη χώρα και στα εθνικά της ιδανικά που έδειξαν τρεις Ελληνες με κεφαλαία γράμματα.

Όπως επισήμανε πάντως, δυστυχώς η Τουρκία δεν έχει πάψει να μας απειλεί παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου. «Προσπαθεί να ακρωτηριάσει την εθνική κυριαρχία, όπως έκανε στην Κύπρο, και προσπαθεί να το κάνει και τώρα στο Αιγαίο. Απαιτούμε από τους συμμάχους μας, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., να τηρούν άπαντες το Διεθνές Δίκαιο», σημείωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This