Το ταμείο ανάκαμψης φέρνει κυβέρνηση τεχνοκρατών;

Must Read

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Αυτά που συμβαίνουν με τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία η ΕΕ ανέλαβε να μας προσφέρει, για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, μετά την πανδημία, ξεπερνούν ακόμη και την πιο τρελλή φαντασία……αν βέβαια ανταποκρίνονται στα πράγματα τα όσα γράφονται, υποστηρίζονται, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώνονται.

Έχω επισημάνει από την αρχή σε αρκετά από τα τελευταία μου άρθρα, ότι οι επιλογές των επενδυτικών κλάδων, προς τις οποίες άποφασίστηκε να κατευθυνθούν τα περί ών πρόκειται δισεκατομμύρια, δεν ήταν αυτές που χρειάζονταν η Ελλάδα, αλλά αντιθέτως ήταν ατυχέστατες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντοτε με δημοσιεύματα, ψιθύρους, υπόνοιες, που ωστόσο όλα μαζί συνιστούν ένα θανατηφόρο κοκταίηλ, φαίνεται να συνυπάρχοχυν εκβιαστικές μεθοδεύσεις, που επιχειρούν να εμφυτεύσουν στην Ελλάδα, οικονομικό υπόδειγμα με το οποίο, όχι απλώς ουδεμία σχέση έχει το στάδιο και η φυσιογνωμίας της ανάπτυξής της, όχι απλώς το εγχείρημα ουδεμία προοπτική επιτυχίας διαθέτει, αλλά επιπλέον απειλεί να εξαφανίσει ότι απέμεινε ακόμη στην ελληνική οικονομία: τις μικρομεσαίες της επιχειρήσεις, μέσα από τις οποίες επιβιώνει.

 

Επικρέμαται, ακόμη, η απειλή, τα δισεκατομμύρια αυτά, που πολλαπλώς αναγγέλθηκαν από ευρωπαϊκά όσο και ελληνικά χείλη ως η “σωτηρία της Ελλάδας”, να διοχετευθούν τελικώς σε ξένες και όχι ελληνικές επιχειρήσεις. Και “λεγεται” πάντοτε, ότι η παρούσα κυβέρνηση, επειδή δεν διαθέτει πλέον αρκετό ποσοστό στήριξης και αποδοχής, ώστε να είναι σε θέση να πείσει τον ελληνικό λαό να “συμμορφωθεί με τις επιταγές”, αναζητείται κατεπειγόντως “κυβέρνηση τεχνοκρατών”, ώστε όλα να γίνουν “όπως πρέπει”. Ίδωμεν. Αλλά, δυστυχώς, ίδωμεν, ως απλοί παρατηρητές, δεδομένου ότι ο ελληνικός λαός, μετά τα όσα υπέστη και υφίσταται, δείχνει να έχει περιπέσει σε νάρκη.

Α, και βέβαια, το “ξεπούλημα” με μορφή επενδύσεων συνεχίζεται απρόσκοπτα. Τώρα, είναι η σειρά της ΛΑΡΚΟ!!!!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This