Διεθνής διασυρμός λόγω Novartis! Αντί να διώκονται οι εμπλεκόμενοι διώκονται οι εισαγγελείς!

Το OCCRP για τα απίστευτα κι όμως ελληνικά που συμβαίνουν

Must Read

Το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP) επανέρχεται στην κριτική του για την Ελλάδα, με αφορμή το απίστευτο κι όμως ελληνικό να διώκονται οι ερευνητές των σκανδάλων και όχι οι εμπλεκόμενοι σε αυτά. Για την υπόθεση Novartis βεβαίως ο λόγος και για την κλήση σε απολογία της Ελένης Τουλουπάκη.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του OCCRP, η Ελληνίδα Εισαγγελέας διερεύνησε τις δωροδοκίες της Novartis σε πολιτικούς και γιατρούς, αλλά όχι μόνο απομακρύνθηκε από την υπόθεση το 2019 όταν και εκλέχθηκε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κλήθηκε πρόσφατα και σε απολογία, ως μέρος ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εναντίον της.

«Η Ελλάδα έκανε λίγα για να λογοδοτήσει η εταιρεία και να βρει τους αποδέκτες των δωροδοκιών. Αντίθετα, η Τουλουπάκη ήταν μαζί με πολλά άλλα άτομα που κατηγορήθηκαν για κατάχρηση εξουσίας, παράλειψη καθήκοντος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που προσπαθούσε να εμπλέξει πολιτικούς στην υπόθεση δωροδοκίας της Novartis», αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα.

Η Τουλουπάκη είχε πει τότε στο OCCRP ότι από όταν άρχισε να ερευνά την υπόθεση δωροδοκίας της Novartis, διώκεται πολιτικά γι΄αυτό. «Κατάφεραν να μετατρέψουν τους ελεγκτές σε κατηγορούμενους για να σταματήσουν οποιαδήποτε δικαστική έρευνα», είπε στο OCCRP το 2020.

Όσο για τη δήλωση του Θάνου Πλεύρη ότι είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να ζητήσει αποζημίωση από τη Novartis; Η Ελένη Τουλουπάκη σχολίασε σαστισμένη στο OCCRP: «Πώς μπορούν να υποστηρίξουν μια αγωγή με βάση τα ευρήματα που με κατηγορούν ότι κατασκεύασα;».

Το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος, σχολιάζει επίσης τις διώξεις των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβανη: «Τον Ιανουάριο, οι επιφανείς δημοσιογράφοι Ιωάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης και οι δύο κατηγορούμενοι ότι ήταν μαζί με πρώην υφυπουργό Δικαιοσύνης της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εγκληματική οργάνωση με την Τουλουπάκη, έπρεπε να παρουσιαστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο για ανάκριση, γεγονός που πυροδότησε ισχυρή αντίδραση από οργανώσεις που υπερασπίζονται τους δημοσιογράφους».

Αναφορά γίνεται και στις «αδιευκρίνιστες καταθέσεις» των Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου και την αρχειοθέτηση των υποθέσεών τους, όπως και στη σφοδρή κριτική που ασκεί στην Κυβέρνηση ο Ευρωβουλευτής και μέλος της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This