Ο Μητσοτάκης στήνει προεκλογικό σκηνικό με «στοχευμένες μειώσεις φόρων»

Κι αυτό... «εφόσον πάρουμε μέτρα»

Must Read

Με τις λέξεις «πρόωρες εκλογές» να μην ξεστομίζονται ούτε… κατά λάθος από πλευράς του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί το τελευταίο διάστημα να προχωρά σε ποικίλες εξαγγελίες με ξεκάθαρο προεκλογικό άρωμα, οι οποίες, ωστόσο, δεν παύουν να αποτελούν ημίμετρα.

Tην ώρα που καταφθάνουν οι πρώτοι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του αερίου, ο πρωθυπουργός, oλοφάνερα αμετανόητος, αντί να προχωρήσει στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της δυσθεώρητης αύξησης στις τιμές της ενέργειας, προανήγγειλε -μέσω της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, η οποία θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου 12/2- μέτρα «ασπιρίνες».

Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας ότι «η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη» δήλωσε ότι «εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα» και δεν θα αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Με λίγα λόγια, ο πρωθυπουργός κλείνει και πάλι τα αυτιά του στις όλο και κλιμακούμενες διαμαρτυρίες για τους λογαριασμούς σε ΔΕΗ και φυσικό αέριο με την ελπίδα, ότι από τον Μάιο θα υπάρξει αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας.

«Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ούτε λέξη για μείωση ΦΠΑ

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για μείωση στον ΦΠΑ, ζήτημα το οποίο είχε αναδείξει το μπάχαλο που επικρατεί στην κυβέρνηση, καθώς το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν και το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τους «άδειαζε».

Όσον αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόθεσή του είναι να καταργηθεί για όλους τους φορολογούμενους το 2023, επιβεβαιώνοντας τις διαρροές του ΥΠΟΙΚ το προηγούμενο διάστημα, δίνοντας ακόμη περισσότερη τροφή στα σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, κάνοντας λόγο για «σημαντική αύξηση» από την 1η Μαΐου, η οποία, σύμφωνα με τον ίδια, θα είναι «πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2%» που ισχύει από 1/1/22. Τέλος ο Κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην οπαδική βία και στα μέτρα που θα αναλάβει η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο με κατάργηση του ανασταλτικού χαρακτήρα των σχετικών ποινών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This