Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Ο Φάμελος έβαλε «πάγο» στους συντρόφους του για τις… ρουσφετολογικές τροπολογίες

Ο Μ. Μπαλαούρας τον κάλεσε να "πάρει γραμμή" από το Μαξίμου

Το “φυσάνε και δεν κρυώνει” οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς καμία βουλευτική τροπολογία δεν έγινε δεκτή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελο.

Μάλιστα ο υπουργός επικαλέστηκε και σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει πιο πειστικός. Όπως ήταν φυσικό η απόφαση του υπουργού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  που υπερασπίζονταν το δίκαιο των τροπολογιών τους.

«Δεν είναι δυνατόν να μην συζητηθούν οι τροπολογίες των βουλευτών. Πολλές από αυτές λύνουν κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε και εμείς εδώ που νομοθετούμε» είπε ο Μάκης Μπαλαούρας και κάλεσε τον κ. Φάμελλο να έρθει σε επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου (για να πάρει… γραμμή μάλλον!).

Η γραμματέας της ΚΟ του κυβερνητικού κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που  έχει καταθέσει 5 τροπολογίες ισχυρίστηκε πως:

«Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να καταθέτουμε προτάσεις. Δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές των βουλευτών αλλά μόνο των υπουργών. Δεν είναι ρουσφετολογικές οι ρυθμίσεις».

Η  Βάλια Βαγιωνάκη είπε πως

«Οι βουλευτές αφού είναι ανοικτή η βουλή έχουν το δικαίωμα όπως σε όλες τις περιπτώσει να καταθέτουν προτάσεις και τροπολογίες. Αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Είναι δημοκρατικό καθήκον».

 Ο κ. Φάμελος σε  μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις αλλά και να καλμάρει την γκρίνια… “πέταξε την μπάλα στην εξέδρα” προτείνοντας στους βουλευτές “να συνεννοηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς και αν συμφωνούν να έρθουν στις επόμενες δυο μέρες ως υπουργικές τροπολογίες τους και να γίνουν αποδεκτές”.

Πάντως η πρακτική έως τώρα έχει δείξει ότι κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα μπορεί να συμβεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ