Εξηγήσεις για τις παρεξηγήσεις από Γιούνκερ, σχετικά με το χαρτοφυλάκιο Σχοινά

Must Read

Σχετικά με την παρεξήγηση που προέκυψε από την επιγραφή του χαρτοφυλακίου που παραδόθηκε στον Μαργαρίτη Σχοινά ερωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, από γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει η DW.

Για την ιστορία, ο Έλληνας Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο που εστιάζει στη μετανάστευση, αλλά επιγράφεται “Protecting the European way of life” (Προστατεύοντας τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής). Η ονομασία του χαρτοφυλακίου έχει οδηγήσει σε διαμαρτυρία αρκετούς ευρωβουλευτές, οι οποίοι πιστεύουν ότι αυτός ο τίτλος σηματοδοτεί την οχύρωση της Ευρώπης απέναντι στους μετανάστες.

«Εγώ επισήμανα με κριτική διάθεση ότι η περιγραφή αρμοδιοτήτων για τον Επίτροπο Σχοινά θα πρέπει να αλλάξει, ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις», ξεκαθάρισε ο Γιούνκερ, μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία, όμως οι Γερμανοί σχολιαστές επιμένουν να κάνουν λόγο για επίθεση στην νυν πρόεδρο, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Διαβάζω στον γερμανικό τύπο ότι επιτίθεμαι στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Δεν ισχύει αυτό, απλώς με εξοργίζει η παρερμηνεία την οποία προκαλεί η συγκεκριμένη περιγραφή αρμοδιοτήτων. Δεν πρόκειται για λάθος της κυρίας φον ντερ Λάιεν, θα το διορθώσει πάντως, πιστεύω, τις επόμενες μέρες», καταλήγει.

Όπως σημειώνει η DW από το 2014 και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε λήγει η θητεία της σημερινής Κομισιόν, ο Έλληνας Μαργαρίτης Σχοινάς βρίσκεται δίπλα στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ως Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου. Σε μία εγκωμιαστική αναφορά για τον νέο Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός τονίζει τα εξής: «Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ήταν για μένα επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου, μπορώ να αντιληφθώ ακόμη και τις διακλαδώσεις της σκέψης του. Δεν είναι κάποιος που θέλει να κρατήσει δυστυχισμένους ανθρώπους μακριά από την Ευρώπη, αισθάνεται συμπόνια για εκείνους που υποφέρουν. Και γι’ αυτό θα ήταν καλό να ξεκαθαριστούν όλα αυτά. Το ίδιο συμβαίνει με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και εκείνη δεν απορρίπτει τον ξένο, δεν είναι τέτοιος άνθρωπος».

Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη όψη του νομίσματος, που λέει πως ο “Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής” κατοχυρώνεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας, αλλά και ότι οι ιθύνοντες των Βρυξελλών πρέπει να πλησιάσουν τους Ευρωπαίους πολίτες, που δηλώνουν ανήσυχοι για το προσφυγικό. Η εκτίμηση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: «Ναι, αυτές οι ανησυχίες υπάρχουν, αλλά δεν θα έπρεπε να τις έχουμε. Διότι στο European way of life, για να μείνουμε στη συγκεκριμένη διατύπωση, ανήκει και το γεγονός ότι δεν μετατρέπουμε την Ευρώπη σε οχυρό, θέλουμε να παραμείνουμε μία ανοιχτή ήπειρος. Όποιος διώκεται για θρησκευτικούς, ρατσιστικούς ή άλλους λόγους, έχει θέση στην Ευρώπη- εφόσον εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για την παροχή ασύλου».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This