Επιτέλους, ο Δένδιας «άδειασε» τη Σακελλαροπούλου για τον «αλληλέγγυο διασώστη»!

Ο υπουργός Εξωτερικών αποκάλυψε την πατρότητα της πρότασης παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου που είχε προκαλέσει σάλο το καλοκαίρι

Must Read

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιφύλαξε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος «κάρφωσε» την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανοιχτά και με τον πιο επίσημο τρόπο για τον «αλληλέγγυο διασώστη προσφύγων» Ιάσονα Αποστολόπουλο, τον οποίο επιχείρησε να παρασημοφορήσει τον Ιούλιο, δίχως να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Απαντώντας γραπτώς στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την πατρότητα της πρότασης παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε τα εξής: «Ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κείμενο Προεδρικού Διατάγματος παρασημοφόρησης Ελλήνων πολιτών, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται η συγκεκριμένη περίπτωση, προσυπογεγραμμένο από τον ίδιο. Το Προεδρικό Διάταγμα υπεγράφη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι προτάσεις παρασημοφόρησης οριστικοποιούνται και υλοποιούνται σύμφωνα με τη διαδικασία αυτή».

Με βάση την παραπάνω, λιτή αλλά άκρως κατατοπιστική απάντηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, η οποία έφτασε στη Βουλή πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου πρόσθεσε τον Ιάσονα Αποστολόπουλο μονομερώς, καθώς, σύμφωνα με τη γραπτή απάντηση του Yπουργείου Εξωτερικών, στο κείμενο Προεδρικού Διατάγματος που απέστειλε ο Νίκος Δένδιας προσυπογεγραμμένο δεν περιλαμβανόταν το όνομα του διασώστη.

Αποκλειστικά υπεύθυνη η Προεδρία της Δημοκρατίας

Καθίσταται απολύτως σαφές πως η ευθύνη για την πρόταση παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου βαρύνει αποκλειστικώς την Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία είναι απολύτως εκτεθειμένη μετά και την επίσημη απάντηση του Yπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται πως το περασμένο καλοκαίρι, οπότε ξέσπασε ο σάλος με την επίμαχη βράβευση, η Προεδρία είχε ισχυριστεί ότι ο κατάλογος ήταν του Yπουργείου Εξωτερικών, προκαλώντας την οργή του Νίκου Δένδια.

Υπενθυμίζεται πως ο αυτοαποκαλούμενος «αλληλέγγυος διασώστης», τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σπεύσει τότε να στηρίξει, βάλλει με κάθε ευκαιρία κατά της υπεράσπισης των συνόρων της χώρας μας και κατά του Λιμενικού Σώματος, ενώ την ίδια ώρα υπερασπίζεται με πάθος τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This