Με ευρεία πλειοψηφία και το… «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της χώρας

Όπως ορίζει η... παράδοση, το ν/σ καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25

Must Read

Παρά τις εντάσεις κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων εντός Βουλής, το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την αμυντική θωράκιση της χώρας πέρασε και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, καθώς πέραν της Νέας Δημοκρατίας, υπέρ τάχθηκαν επίσης τόσο το Κίνημα Αλλαγής, όσο και η Ελληνική Λύση.

Στον αντίποδα βρέθηκαν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25, που το καταψήφισαν, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών»Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αγόρευσή του αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στις θετικές προοπτικές που ανοίγονται για τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας από τη συμφωνία με τη Γαλλία, ενώ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, χωρίς, πάντως, να οξύνει ιδιαίτερα τους τόνους.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την κύρωση των συμβάσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των τριών φρεγατών Belh@rra, των έξι επιπλέον Rafale και των 44 τορπιλών για τα υποβρύχια. «Στηρίζουμε τις συμφωνίες για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belh@rra, όπως στηρίξαμε και την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, για να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», ανέφερε με τη σειρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This