Απάντηση Δένδια σε Ερντογάν: «Η Τουρκία αμφισβητεί την παρουσία της και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ»

Η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών μετά τις νέες απειλές

Must Read

Μήνυμα μετά τις νέες απειλές του «Σουλτάνου» έστειλε από το Όσλο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Με αφορμή τους «λεονταρισμούς» του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έθεσε ξανά θέμα κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες της ρωσο-ουκρανικής κρίσης «η Τουρκία αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ»:

«Η Τουρκία επιλέγει αυτή τη στιγμή που το ΝΑΤΟ πρέπει να αναδείξει την ενότητά του απέναντι στην προάσπιση της ειδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, επιλέγει να εκτοξεύει απειλές κατά της Ελλάδας, και αμφισβητεί την ίδια της την παρουσία και τη δέσμευση της με το ΝΑΤΟ και τον Χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ΟΗΕ» δήλωσε λίγη ώρα μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που ακολούθησαν τους ανεκδιήγητους ισχυρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προ ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφοντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκανε λόγο για υποτιθέμενη αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών, μόλις λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της συμφωνίας για τις φρεγάτες Belh@rra.

«Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα  και το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Ερντογτάν και εκτόξευσε απειλές: «Εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε  αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Δείτε επίσης: Απειλεί ο Ερντογάν: «Δεν θα παραμένουμε σιωπηλοί για τα νησιά»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This