Απειλεί ο Ερντογάν: «Δεν θα παραμένουμε σιωπηλοί για τα νησιά»

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις

Must Read

Τραβάει το σκοινί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς αναφέρθηκε ξανά σε θέμα κυριαρχίας των νησιών, παίρνοντας την σκυτάλη των προκλητικών δηλώσεων από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Να μη μας αναγκάσουν να ανοίξουμε το θέμα προς συζήτηση» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας την Ελλάδα πως θα απευθυνθεί «στο υψηλότερο επίπεδο» για το θέμα των, ελληνικών, νησιών, τα οποία η Τουρκία θεωρεί αμφιλεγόμενο ζήτημα!

Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν κατά την επιστροφή του στην Τουρκία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα.

Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί.

Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Aυστηρή απάντηση Δένδια στον Τσαβούσογλου

Απαράδεκτες και απορριπτέες όχι μόνο από την Ελλάδα χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούγλου και άλλων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης σχετικά με τα κυριαρχικά δικαιώματα σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

«Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την αλληλεγγύη και τη συνοχή της Δυτικής Συμμαχίας, σε μια περίοδο που αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να καταδειχθεί με κάθε μορφή, είναι πολύ περίεργο ότι η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος, αποφάσισε να ξεκινήσει μια σειρά από προκλητικές και παράνομες ενέργειες εναντίον ενός άλλου κράτους-μέλους, της Ελλάδας» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ψάχνει τρόπο να δικαιολογήσει μια εισβολή στο Αιγαίο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This