Περίεργες δηλώσεις Μητσοτάκη για… «θυσίες» που πρέπει να κάνει ο σερβικός λαός

Την ίδια ώρα ο Βούτσιτς δήλωνε ότι η Σερβία πάντοτε θα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Βελιγράδι και συναντήθηκε με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Οι δυο άντρες μίλησαν τόσο για τις σχέσεις ΕλλάδαςΣερβίας, όσο και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας πρωθυπουργός επικεντρώθηκε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα, όπως δήλωσε. Εντύπωση όμως προκαλεί η αναφορά του σε «θυσίες» που πρέπει να κάνουν οι Σέρβοι πολίτες, διαβεβαιώνοντάς τους μάλιστα ότι αξίζουν τον κόπο!

Ανέφερε επίσης ότι: «Η Αθήνα επιθυμεί να δει στην ενωμένη Ευρώπη όλες τις πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων με πρώτη, φυσικά το Βελιγράδι. Σε ότι αφορά ειδικά την Σερβία είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε – και το πράττουμε ήδη – σε κάθε επίπεδο ώστε το συντομότερο δυνατόν να εκπληρωθούν τα απαραίτητα κριτήρια και να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Θεωρούμε ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι αναγκαία και επείγουσα προϋπόθεση για την σταθερότητα, την ειρήνη, την συνεργασία και συνολικά την ευημερία στην χερσόνησο».

Την ίδια ώρα που ο Μητσοτάκης αναφερόταν σε «θυσίες» που πρέπει να κάνουν οι Σέρβοι, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωνε ότι μας βλέπουν ως αδελφικό λαό και ότι «η Σερβία όπως τώρα έτσι και στο μέλλον πάντοτε θα υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και στην στεριά και στην θάλασσα βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου». Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη που παρέχει στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Πριν όμως εκφράσει την ευγνωμοσύνη του μήπως θα έπρεπε να ρωτήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη τι εννοούσε με τις «θυσίες» που αξίζουν τον κόπο; Μήπως η ένταξη της Σερβίας έχει ως προϋπόθεση την αναγνώριση του Κοσόβου;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This