Κυνική ομολογία Άδωνι: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ακρίβεια

Παραδέχτηκε ότι οι μειώσεις φόρων δεν περνούν ποτέ στον καταναλωτή

Must Read

Με «ασπιρίνες» προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει το τεράστιο κύμα των ανατιμήσεων που σαρώνει την οικονομία για έβδομο συνεχόμενο μήνα, με τις εκτιμήσεις να είναι μάλλον εφιαλτικές για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τους επόμενους μήνες.

Και, φυσικά, αρνείται να μειώσει φόρους όπως ο ΦΠΑ στα τρόφιμα ή ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν πραγματικά το βάρος της ακρίβειας στις τσέπες των καταναλωτών.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας την αύξηση του πληθωρισμού ανέφερε ότι «δεν μειώνεις τον ΦΠΑ και αυτομάτως μειώνονται οι τιμές στα προϊόντα, ή δεν μειώνεις τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα και αυτομάτως μειώνονται οι τιμές στα καύσιμα. Αυτό δεν έχει ισχύσει ποτέ μέχρι σήμερα».

Πρόκειται για μια κυνική ομολογία του πλέον αρμόδιου υπουργού ότι το κράτος αδυνατεί να ελέγξει την αγορά, αφήνοντας να «αλωνίζουν» οι επιχειρήσεις που μάλλον κάνουν ό,τι θέλουν με τις τιμές, τις οποίες και αλλάζουν σχεδόν κάθε ημέρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα οριζόντια μέτρα τα οποία έχουν μεγάλο δημοσιονομικό κόστος δεν πρόκειται να βοηθήσουν τους ανθρώπους, γιατί οι τιμές δεν πρόκειται να μειωθούν, ενώ θα θέσουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την οικονομία, γιατί η αύξηση του πληθωρισμού δημιουργεί πίεση στις κεντρικές τράπεζες να αυξήσουν τα επιτόκια, και αυτό με τη σειρά του δημιουργεί αυτομάτως νέα αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των χωρών».

Στην πράξη, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός σημειώνουν ότι οι μειώσεις φόρων δεν περνούν ποτέ στον τελικό καταναλωτή, όταν οι αυξήσεις αποτυπώνονται κατευθείαν στα ράφια των καταστημάτων και στις αντλίες καυσίμων.

Ενδιαφέρον θα έχει, πάντως, τη στιγμή που θα υπάρξει αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών σε πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, να αποτυπωθεί και η ανάλογα μείωση των τιμών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This