Συνομιλία του… ποδαριού Μητσοτάκη με Μπλίνκεν

Συναντήθηκε με διακομματική αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών και τους προσκάλεσε στην Ελλάδα

Must Read

Στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών και βουλευτών, για να επαναβεβαιώσει το άριστο επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων την τελευταία διετία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν υπογράμμισε μόνο τη σημασία του σχήματος περιφερειακής συνεργασίας 3+1 για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, αλλά αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσής του. Κάλεσε τους Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές να επισκεφτούν την Ελλάδα ως μέλη της διακοινοβουλευτικής επιτροπής 3+1. Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ και Ελλάδας, αλλά και στις επενδύσεις.

Άλλωστε δεν θα μπορούσε να παραλείψει τις επενδύσεις, όταν στην αμερικανική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν. Και αυτό γιατί ο γερουσιαστής είναι μέλος της επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας για κονδύλια σε ξένες επιχειρήσεις και έχει πολλές φορές αναφερθεί στην οικοδόμηση σχέσεων με την Ελλάδα, την οποία χαρακτηρίζει σημαντικό εταίρο στο ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο και στην Ουκρανία. Πάντως εκεί που έδωσαν περισσότερη σημασία οι κυβερνητικές πηγές ήταν η χειραψία και η ολιγόλεπτη συζήτηση του ποδαριού, που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This