Παρασκευή 25/6/2021

Aμετανόητος ο Γιάνης: Νόμιμες οι ηχογραφήσεις στο Εurogroup, όλοι το κάνουν…

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με τη συμπεριφορά του ως υπουργός Οικονομικών, αφού μιλώντας στον Σκάι ισχυρίστηκε: «Νόμιμα έκανα τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup και δεν υπάρχει υπουργός που δεν το κάνει».

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθόλα νόμιμη, βάσει και απόφασης του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι «ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχεις σε επίσημη συνεδρίαση επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή». «Να σας φέρω την απόφαση αν θέλετε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα υποστήριξε πως «το κάνουν όλοι», λέγοντας: «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω, δεν υπήρχε υπουργός Οικονομικών που δεν το έκανε και δεν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Σταϊκούρας το κάνει και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να τον εγκαλέσετε».

Όσον αφορά το γιατί δεν δημοσιοποιεί τις ηχογραφήσεις αυτές, ο κύριος Βαρουφάκης είπε: «Θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να βγάλω τη φωνή του Ντάισελμπλουμ στο διαδίκτυο, έχω το δικαίωμα να τον καταγράψω για να θυμάμαι τι είπε».

Αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση Novartis, ο κύριος Βαρουφάκης ανέφερε: «Αν γίνει εξεταστική, θα καταδικάσουμε όλη τη διαδικασία. Αρνούμαστε αυτή την σύμπτυξη νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας». Μάλιστα, για τον έλεγχο της υπόθεσης πρότεινε τη σύσταση σώματος αλά FBI: «Εισηγούμαστε ένα σώμα σαν το FBI, που θα κάνει όλη την έρευνα και μετά θα πηγαίνει η υπόθεση στη δικαιοσύνη».

«Είμαστε εναντίον κάθε εξεταστικής, που γίνεται για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Έκρουσε, όμως, και τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία, υποστηρίζοντας τα εξής: «Έχουμε μια γιγαντιαία οικονομική ύφεση, που θα μας κάνει τεράστιο κακό. Μιλάμε για επίπεδα 2008, σε Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία… Είναι η ίδια κρίση που επιδεινώνεται… Στις ΗΠΑ έχουμε αντιστροφή επιτοκίων». Κατά συνέπεια, κάλεσε τον κ. Σταϊκούρα «να μην επαναλάβει το σφάλμα του Αλογοσκούφη και να πει πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, αλλά να πάει και μονομερώς να πει ότι αφού είμαστε καλά παιδιά, ο προϋπολογισμός μας θα έχει πλεόνασμα 1,5%, γιατί για να παραμείνουμε εδώ που είμαστε πρέπει να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ