Aμετανόητος ο Γιάνης: Νόμιμες οι ηχογραφήσεις στο Εurogroup, όλοι το κάνουν…

Must Read

Αμετανόητος εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Μέρα 25, Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με τη συμπεριφορά του ως υπουργός Οικονομικών, αφού μιλώντας στον Σκάι ισχυρίστηκε: «Νόμιμα έκανα τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Eurogroup και δεν υπάρχει υπουργός που δεν το κάνει».

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η καταγραφή των συνεδριάσεων είναι καθόλα νόμιμη, βάσει και απόφασης του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι «ως δημόσιος λειτουργός που συμμετέχεις σε επίσημη συνεδρίαση επιτρέπεται απολύτως η μονομερής καταγραφή». «Να σας φέρω την απόφαση αν θέλετε», συμπλήρωσε.

Παράλληλα υποστήριξε πως «το κάνουν όλοι», λέγοντας: «Σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω, δεν υπήρχε υπουργός Οικονομικών που δεν το έκανε και δεν το κάνει, είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Σταϊκούρας το κάνει και αν δεν το κάνει, θα πρέπει να τον εγκαλέσετε».

Όσον αφορά το γιατί δεν δημοσιοποιεί τις ηχογραφήσεις αυτές, ο κύριος Βαρουφάκης είπε: «Θεωρώ ότι δεν έχω το δικαίωμα να βγάλω τη φωνή του Ντάισελμπλουμ στο διαδίκτυο, έχω το δικαίωμα να τον καταγράψω για να θυμάμαι τι είπε».

Αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση Novartis, ο κύριος Βαρουφάκης ανέφερε: «Αν γίνει εξεταστική, θα καταδικάσουμε όλη τη διαδικασία. Αρνούμαστε αυτή την σύμπτυξη νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας». Μάλιστα, για τον έλεγχο της υπόθεσης πρότεινε τη σύσταση σώματος αλά FBI: «Εισηγούμαστε ένα σώμα σαν το FBI, που θα κάνει όλη την έρευνα και μετά θα πηγαίνει η υπόθεση στη δικαιοσύνη».

«Είμαστε εναντίον κάθε εξεταστικής, που γίνεται για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Έκρουσε, όμως, και τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία, υποστηρίζοντας τα εξής: «Έχουμε μια γιγαντιαία οικονομική ύφεση, που θα μας κάνει τεράστιο κακό. Μιλάμε για επίπεδα 2008, σε Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία… Είναι η ίδια κρίση που επιδεινώνεται… Στις ΗΠΑ έχουμε αντιστροφή επιτοκίων». Κατά συνέπεια, κάλεσε τον κ. Σταϊκούρα «να μην επαναλάβει το σφάλμα του Αλογοσκούφη και να πει πως η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη, αλλά να πάει και μονομερώς να πει ότι αφού είμαστε καλά παιδιά, ο προϋπολογισμός μας θα έχει πλεόνασμα 1,5%, γιατί για να παραμείνουμε εδώ που είμαστε πρέπει να τρέξουμε πολύ γρήγορα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This