Τετάρτη 23/6/2021

Χαστούκι σε Σκοπιανούς (και Ελληνες συνεργάτες τους) που ήθελαν να ιδρύσουν «Μακεδονική Αδελφότητα» στις Σέρρες!

Ηχηρό χαστούκι έφαγαν από εισαγγελέα Σκοπιανοί και Ελληνες και μάλιστα πανεπιστημιακοί συνεργάτες τους.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Σερρών κ. Αλέξης Παρασκευιώτης στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» του Focus fm,  δύο καθηγητές και μάλιστα πανεπιστημιακοί πήγαν στις Σέρρες και υπερασπίσθηκαν στο δικαστήριο τα επιχειρήματα των μελών μιας Αδελφότητας που ήθελε αναγνώριση αυτής της …βαπτισμένης γλώσσας ,όπως και της …επανάστασης του ‘Ιλιντεν.
Η αδελφότητα των φιλοσκοπιανών είχε καταφέρει να εγκρίνει το καταστατικό της από το ειρηνοδικείο, προφανώς παραπλανώντας, αλλά όταν άρχισαν να γίνονται γνωστοί οι σκοποί της, επενέβη η δικαιοσύνη και το θέμα έφτασε στο πρωτοδικείο, όπου εμφανίσθηκαν οι δύο καθηγητές για να υπερασπισθούν τα επιχειρήματα της αδελφότητας περί «ντόπιας» γλώσσας.

Όπως δήλωσε στον Focus Fm 103,6 ο δικηγόρος Αλέξης Παρασκευιώτης:

«Όταν ο εισαγγελέας άσκησε προκαταρτική εξέταση και κάλεσε τα ιδρυτικά μέλη εκεί βγήκαν τα μαργαριτάρια. Ο ένας έλεγε Σλαβομακεδονικά, ο άλλος έλεγε Βουλγάρικα, ο άλλος Μακεδονικά και άρχισαν να γίνονται και παραιτήσεις από το σωματείο».

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υφίστανται οι ισχυρισμοί τους και ακυρώθηκε η ίδρυση της αδελφότητας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ