Αχτσιόγλου: Από τα Γιαννιτσά στα… σαλόνια του Μαξίμου

Must Read

Την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου -34 ετών-, επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να ενσαρκώσει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την δύσκολη προεκλογική περίοδο. 

Η κ. Αχτσιόγλου, που από τα Γιαννιτσά βρέθηκε στα…

σαλόνια του Μαξίμου,  με ισχυρές συμπάθειες μέσα στο κόμμα εκτινάχθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Κατρούγκαλου σε διάδοχό του και έγινε έτσι στα 31 της η πιο νέα υπουργός της κυβέρνησης.

Από το τέλος των πλούσιων και άριστων σπουδών της (ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή) στα 28 -θα μπορούσε ακόμη κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις περί αριστείας ιδέες του να την επαινέσει- , χρειάστηκε μόλις τρία χρόνια για να γίνει κεντρικό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Οι άσπονδοι φίλοι της,  έχουν να λένε για την κομματική εύνοια και για το ότι δεν άφηνε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Αλλά επίσης ότι εργάζεται σκληρά και μεθοδικά και προσέχει τις λεπτομέρειες.

Ακόμη και στην εμφάνιση με την οποία εμφανίστηκε το Νοέμβριο του 2016 για να ορκιστεί κερδίζοντας τα βλέμματα αλλά και σε όλες τις επόμενες δημόσιες εμφανίσεις της.

Τώρα εκτοξεύεται ακόμη περισσότερο καθώς εκ των πραγμάτων καταλαμβάνει την πιο κεντρική θέση στην επικοινωνία σε μία προεκλογική περίοδο μετά του ίδιου του προέδρου του κόμματος.

Η κ. Αχτσιόγλου κρίθηκε ότι σε ένα δύσκολο υπουργείο και με αρνητική κληρονομιά λόγω του αντιδημοφιλούς σε κάθε περίπτωση νόμου Κατρούγκαλου κατάφερε όχι μόνο να βγει αλώβητη αλλά και να προκαλεί την συμπάθεια των πολιτών, σύμφωνα με τις ενδείξεις των αμφιλεγόμενων πάντως, μετρήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Θεωρείται ότι συνδυάζει τη νεανική εμφάνιση και την καλή εικόνα με πειστικό λόγο.

Οι παρουσίες της στην Βουλή το τελευταίο διάστημα όταν χρειάστηκε να υποστηρίξει το πακέτο των μέτρων κρίθηκαν επιτυχής. Ως μόνο ψεγάδι της βρίσκουν τον υπερβολικά τεχνοκρατικό λόγο, αλλά λένε ότι αυτό συναρτάται με το μέχρι τώρα αντικείμενό της. 

Κάπως έτσι η κ. Αχτσιόγλου θα τοποθετηθεί στην θέση της μέχρι τώρα εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγγου, η οποία παραμένει στο επικοινωνιακό επιτελείο σε συμπληρωματική θέση. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα μπρίφινγκ που μπορεί να είναι και καθημερινά στην τελική ευθεία προς τις εκλογές θα τα κάνει η κ. Αχτσιόγλου.

Ένας επιπλέον λόγος για την επιλογή ήταν ότι θα έχει απέναντί της επίσης μία γυναίκα της ΝΔ, από τη νέα γενιά στελεχών που τα πήγε καλά, την κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Καθώς δεν θα μπορεί να εκλεγεί με σταυρό λόγω των αναγκαστικά συχνών εμφανίσεών της στα Μέσα Ενημέρωσης θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, αλλά όχι στην πρώτη θέση. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που είναι γνωστή η προσωπική του σχέση με την κ. Αχτσιόγλου και θεωρείται μέντοράς της παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά τα καθήκοντά του θα είναι εκείνα του εκπροσώπου μίας υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Άλλωστε ο ίδιος θα κατέβει στην Α’ Αθήνας ώστε να εκλεγεί με σταυρό.

Οι φήμες περί την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι είναι εκνευρισμένος από την κριτική που δέχεται και από τα συντροφικά μαχαιρώματα για το μερίδιο που του αναλογεί στην συντριπτική ήττα που υπέστει το κυβερνών κόμμα τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η έκθεση λοιπόν στην κρίση των πολιτών και η εκλογή με σταυρό είναι και ένας τρόπος για να σταματήσουν τα κακετρεχή σχόλια για την δική του ανάδειξη ελέω Τσίπρα.

Φυσικά ο κ. Τζανακόπουλος παραμένει ένας από τους βασικούς παίκτες στο ενιαίο επικοινωνιακό επιτελείο που διαμορφώνεται στον άξονα Μαξίμου-Κουμουνδούρου και που θα αποτελεί το στρατηγείο της μάχης που θα πλαισιώνει τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This