Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θα ζητήσω έκτακτα μέτρα στήριξης καταναλωτών και επιχειρήσεων στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής»

«Χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας...»

Must Read

Έκτακτα μέτρα στήριξης των καταναλωτών και των επιχειρήσεων είναι αποφασισμένος να ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, όπως δήλωσε από τη Ρουμανία και το Βουκουρέστι, όπου συναντήθηκε με τον Ρουμάνο Πρόεδρο Klaus Iohannis, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης.

«Βραχυπρόθεσμα είναι αναγκαίο να υπάρξουν έκτακτα μέτρα στήριξης των ευρωπαίων καταναλωτών και επιχειρήσεων, καθώς όλες οι χώρες με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο επιδοτούν. Για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ και το οποίο είναι δημοσιονομικά επώδυνο. Θα το θέσω στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος σε Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία και μιλώντας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Είναι ένα ζήτημα το οποίο προφανώς αφορά όλους μας, αφορά ιδιαίτερα και τη Ρουμανία, μια χώρα η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία. Αφορά ιδιαίτερα και την πατρίδα μας στο βαθμό που έχουμε πάρα πολλούς ελληνικής καταγωγής συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται στην επίμαχη περιοχή, ειδικά στη ζώνη της Μαριούπολης. Αφορά όμως ολόκληρο τον κόσμο, διότι καμία αλλαγή συνόρων με τη βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή πόσο μάλλον από μια χώρα η οποία έχει θέσει το διεθνές δίκαιο στο επίκεντρο της εξωτερικής της πολιτικής».

Ισχυρή η οικονομική παρουσία της Ελλάδας στη Ρουμανία

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στους τρόπους ενίσχυσης και διεύρυνσης της ελληνικής επιχειρηματικής παρουσίας στη Ρουμανία, αλλά και της προώθησης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα συνδέεται με ιστορικούς, πολιτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με τη Ρουμανία, διατηρεί ισχυρή οικονομική παρουσία, και κατέχει σημαντική θέση μεταξύ των εμπορικών και επενδυτικών εταίρων της. Σημείωσε δε ότι το τελευταίο διάστημα η ελληνική επιχειρηματική παρουσία ισχυροποιείται διαρκώς, ενώ συγχρόνως παρατηρείται αυξημένη ρουμανική επιχειρηματική παρουσία στην Ελλάδα.

«Μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, των ελληνικών κεφαλαίων, των ελληνικών επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκτός της πατρίδας μας. Και φυσικά τα Βαλκάνια και ειδικά μία πολύ μεγάλη αγορά, η μεγαλύτερη χώρα των Βαλκανίων, η Ρουμανία, είναι μία αγορά η οποία προφανώς και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ», σημείωσε, επίσης, ο κ. Μητσοτάκης.

Στην επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.

  • Δείτε τις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This