«Μέγα λάθος του πρωθυπουργού η παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία»

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ότι πρόκειται για μια εισβολή σε ευρωπαϊκή χώρα που έχει δραματικό χαρακτήρα

Must Read

Συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha.

Φυσικά θέμα συζήτησης αποτελεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, εκεί όπου είναι στραμμένα τα μάτια όλου του πλανήτη, τον οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την ανθρωπότητα και για την Ευρώπη».

Τόνισε ότι πρόκειται για μια εισβολή σε ευρωπαϊκή χώρα που έχει δραματικό χαρακτήρα, καθώς, έγινε από μια πυρηνική δύναμη που παίζει σημαντικό ρόλο στις γεωπολιτικές παγκόσμιες εξελίξεις και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ«Επιλέγει μια ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ένα αιματοκύλισμα και κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο απώτερος στόχος», σχολίασε για την Ρωσία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχολιάζοντας ο Αλέξης Τσίπρας πως οι συνέπειες αυτού του πολέμου θα είναι δραματικές, δήλωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει αν θα τερματιστεί γρήγορα.

«Μετά την 24η Φλεβάρη είναι σε έναν διαφορετικό κόσμο ανεξάρτητα ποια θα είναι η έκβασή του. Ξυπνήσαμε σ’ έναν κόσμο ξανά διπολικό και σ’ ένα κόσμο που θα βλέπουμε ένα σκληρό, ψυχρό πόλεμο... από την άλλη πλευρά δε θα είναι μόνο η Ρωσία αλλά η Κίνα και ενδεχομένως η Ινδία», δήλωσε και εκτίμησε ότι υπάρχει «μετατόπιση της γεωπολιτικής σκακιέρας προς την Ανατολή».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε μέγα λάθος του πρωθυπουργού την παροχή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι δεν έχουμε λόγο να εμπλακούμε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This