Της Βο(υ)λής το πανηγύρι, με προσλήψεις και μετατάξεις

Τα δικά τους (κυριολεκτικά) παιδιά προσπαθούν να βολέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

«Όλοι οι καλοί χωράνε», λέει ο θυμόσοφος λαός. Αν δε οι… καλοί είναι συγγενείς, φίλοι, πρώην σύζυγοι ή και… επόμενοι ακόμα καλύτερα.
Έτσι λοιπόν, η Κυβέρνηση φρόντισε λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή να βολέψει κάποια δικά της παιδιά κάνοντας μετατάξεις και διορισμούς.

Να θυμίσουμε πως μόλις χθες ξέσπασε εμφύλιος στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση του Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος είχε πάρει γραμμή από το υπουργικό συμβούλιο να κόψει τις τροπολογίες που είχαν καταθέσει οι βουλευτές, για να μην κατηγορηθούν από την αντιπολίτευση πως προσπαθούν να κάνουν ρουσφέτια.

Φευ… Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 32 μετατάξεις υπαλλήλων έγιναν στη Βουλή από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ. Μέχρι και υπάλληλος του Αστεροσκοπείου Αθηνών πάει στο Κοινοβούλιο, αλλά και απόφοιτος Λυκείου, που γνωρίζει όμως καλά αγγλικά!

Στη Βουλή μετατάχθηκε η πρώην σύζυγος του προέδρου του Κοινοβουλίου Νίκου Βούτση Σοφία Βογιατζή, η ειδική σύμβουλος του Γιώργου Σταθάκη Αικατερίνη Μπούμπα, η διευθύντρια του γραφείου και πρώην υφυπουργού παιδείας Κώστα Ζουράρη Άλκηστη Ματθίλδη-Μιχαηλίδου, η κόρη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου (μετάταξη από άλλο οργανισμό) και η προϊσταμένη της επιτροπής Πόθεν έσχες Σταματία Γαρεδάκη.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η κυνική απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο ερώτημα αν η πρόσληψη της κόρης της στη Βουλή δημιουργεί ηθικό θέμα:
«Προφανώς, με την έννοια που το λέμε, ότι δεν θα μπορούσε ο καθένας να αποσπαστεί στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να μεταταχθεί, υπάρχει ένα ζήτημα ότι αξιοποιήθηκαν κάποιες γνωριμίες, διασυνδέσεις και τα λοιπά…» είπε η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, που συμπλήρωσε: «δεν επιβαρύνει το Δημόσιο ούτε με μια δραχμή γιατί ήδη πληρωνόταν από το Δημόσιο».

Βόλεψαν και τις θυγατέρες τους

Και βέβαια δεν είναι μόνο υπουργοί, αλλά και κάποια στελέχη της Κυβέρνησης που φρόντισαν να διορίσουν τα παιδιά τους, λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετίσει την εξουσία.
Όπως η διευθύντρια του Γενικού Γραμματέα της Βουλή , Βασιλικής Τσακανίκα. Η κόρη της, Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου διορίστηκε στις 31 Μαίου 2019 όπως φαίνεται και στη σχετική απόφαση που αποκάλυψαν τα «Dikaologitika news».

Η κα Τσακανίκα, ήταν συνταξιούχος στενογράφος της Βουλής και στα τέλη του 2015 διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος. Είχε υπηρετήσει στο γραφείο της Δούρου και βέβαια είχε κάνει αναστολή της σύνταξης. Υπήρξε όμως και συντονίστρια στον φάκελο της Κύπρου, υπηρεσία για την οποία εισέπραξε 5.000 ευρώ. Η απορία όλων είναι πώς γίνεται μία στενογράφος να τοποθετείται συντονίστρια σε ένα τόσο δύσκολο και με ανάγκη ιδιαίτερης γνώσης αντικείμενο όπως είναι ο φάκελος της Κύπρου. Επίσης ήταν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Ιδρύματος της Βουλής από την οποία παραιτήθηκε στις 30 Μαΐου, ενώ την επόμενη διορίστηκε η κόρη της.

Κι αυτό διότι αρμόδια για τον διορισμό είναι η εκτελεστική επιτροπή του Ιδρύματος της Βουλής και άρα δεν θα μπορούσε να είναι μέλος της επιτροπής που διόρισε την κόρης της!
Όμως και η προϊσταμένη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Πανταλού φρόντισε να μπει η κόρη της στην ίδια υπηρεσία (Ίδρυμα της Βουλής), την ίδια μέρα (31 Μαΐου). Η Μαρίνα Λελούδα Σκουρογιάννη όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε στα «Dikaologitika news», διορίστηκε στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Αρνήθηκαν τις προσλήψεις

Ωστόσο, μόλις το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα και μπροστά στη γενική κατακραυγή οι δυο κυρίες -η κόρη της κυρίας Τσακανίκα, Αλεξάνδρα Αλεξανδρόπουλου και η κόρη της προϊσταμένης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Πανταλού, Μαρίνα Λελούδα –Σκουρογιάννη- με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής παραιτήθηκαν από την πρόσληψη τους στο Ίδρυμα της Βουλής για λόγους ατομικής ευαισθησίας. Η πρόσληψη τους ήταν ετήσια.

Καταγγελία Μητσοτάκη

Σε όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων):
«Αυτό που γίνεται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή είναι πρωτοφανές. Ο κ. Τσίπρας μας είπε πως θα πήγαινε άμεσα να προκηρύξει εκλογές. Η Βουλή μένει ανοιχτή για να γίνεται ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This