Αερολογίες Βορίδη για την προστασία μαρτύρων

Παραδέχτηκε ότι μαζί με τους Γεωργιάδη, Πλεύρη έβαλαν τρικλοποδιά στην ευρωπαϊκή Οδηγία

Must Read

Παραδέχθηκε τη διαφωνία του στην ευρωπαϊκή Οδηγία για την προστασία μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος -η οποία έχει μπει «στον πάγο» μετά την πρωτοφανή ένταση στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης– ο Μάκης Βορίδης, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τα σχετικά ρεπορτάζ, αναφέροντας πως η κυβέρνηση θα φέρει την ενσωμάτωση της Οδηγίας, αλλά με τις αναγκαίες «θεσμικές εγγυήσεις» για τις περιπτώσεις ψευδούς κατάθεσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών πήρε δημοσίως θέση για την περιβόητη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ίδιος, αλλά και οι Αδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης διαφώνησαν εντόνως με την κατάθεση της κοινοτικής Οδηγίας στη Βουλή εκ μέρους του Κώστα Τσιάρα.

«Βεβαίως και θα ενσωματωθεί η κοινοτική Οδηγία. Αυτό που απασχολεί είναι ότι πρέπει να υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας. Υπάρχει αναντιρρήτως εξαιρετικά κακό προηγούμενο χρήσης προστατευόμενων μαρτύρων για να ενοχοποιηθούν πολιτικοί αντίπαλοι που συνδέεται με τη σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ» ισχυρίστηκε ο Μάκης Βορίδης απαντώντας στον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος έθιξε το ζήτημα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, καταγγέλλοντας πως η κυβέρνηση είναι «όμηρος της διαφθοράς».

Ο Μάκης Βορίδης μάλιστα επέμεινε, λέγοντας πως αυτό που βρίσκεται υπό εξέταση είναι η ψευδορκία του μάρτυρα και όχι η ειλικρινής κατάθεση. «Αυτόν ο οποίος χρησιμοποιείται προκειμένου να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους να μην τον ελέγξουμε; Αυτή είναι η συζήτηση. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν πρόνοιες σε όλα τα νομοσχέδια και στην Οδηγία για τα ζητήματα αυτά, και απλώς πρέπει να δει κανείς τις ισορροπίες και τις κατάλληλες σταθμίσεις που πρέπει να κάνει» ανέφερε.

Νωρίτερα, ο σκιώδης υπουργός Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Ζαχαριάδης προκάλεσε τον Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως «στο υπουργικό συμβούλιο, από ό,τι διαβάσαμε, η συνιστώσα του ΛΑΟΣ, δηλαδή εσείς ο κ. Βορίδης, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Πλεύρης, κάνατε μια μεγάλη φασαρία», ενώ προσέθεσε ότι μία ημέρα μετά «τα πρωτοξάδελφα του κ. Βορίδη, οι σαμαρικοί δηλαδή βουλευτές, κατέθεσαν ερώτηση που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που ζητάει η Ευρώπη και η διεθνής νομιμότητα». Ο Μάκης Βορίδης, πάντως, απέφυγε αριστοτεχνικώς να αναφερθεί στην ερώτηση των έξι σαμαρικών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This