Ο ψητός χαλβάς ρεβιθιού της Εμινέ Ερντογάν ξετρέλανε τον Μητσοτάκη!

«Γλυκάθηκαν» τώρα τα ελληνοτουρκικά δηλαδή και... φέρνουν και τον Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη;

Must Read

Ως και θέμα στο πρωτοσέλιδό της έκανε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet το γεγονός ότι ο ψητός χαλβάς ρεβιθιού δια χειρός Εμινέ Ερντογάν (σ.σ. δική της συνταγή), ξετρέλανε την ελληνική αποστολή και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα χαρακτηριστικά, «εκτός από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Ερντογάν, στην Ελλάδα συζητήθηκε και ο σερβιρισμένος ψητός χαλβάς ρεβιθιού. Η συνταγή για τον χαλβά, που άρεσε στην ελληνική αποστολή, αναζητήθηκε και κοινοποιήθηκε στα social media».

Μάλιστα, οι Τούρκοι λένε ότι ξετρελάθηκαν τόσο πολύ οι Έλληνες με τον ψητό χαλβά ρεβιθιού, που ακόμα και σεφ ζήτησαν να μάθουν τη συνταγή!

Και παραθέτουν ότι ο συγκεκριμένος χαλβάς παρουσιάστηκε στο βιβλίο «Τουρκική κουζίνα με συνταγές εκατονταετίας» της Πρώτης Κυρίας Εμινέ Ερντογάν, συζύγου του Ταγίπ Ερντογάν. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στη Hürriyet στις 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Εξάμηνη «δοκιμαστική» περίοδος και μετά… ο Ερντογάν στη Θεσσαλονίκη

Η Hurriyet επικαλούμενη ελληνικά ΜΜΕ γράφει πως μετά τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη, προβλέπεται «εξάμηνη δοκιμαστική περίοδος για τις σχέσεις των δύο χωρών. Μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες, τα μέρη θα επικεντρωθούν στη μείωση των εντάσεων, στην αποφυγή νέων εντάσεων και σε μια θετική ατζέντα, ιδιαίτερα στην οικονομία. Οι δίαυλοι επικοινωνίας θα παραμείνουν ανοιχτοί. Οι αμυντικές αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα συναντηθούν στην Άγκυρα τον Απρίλιο, για να συζητήσουν στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Αν όλα πάνε καλά, ο Πρόεδρος Ερντογάν και πολλοί Υπουργοί θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για την 5η Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου Συνεργασίας το φθινόπωρο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τουρκικής εφημερίδας, στην Αθήνα θεωρούν ότι η συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη ξεπέρασε τις προσδοκίες, ενώ γίνεται λόγος και σε «υπερεθνικιστές που δεν θέλουν να βελτιωθούν οι σχέσεις. ‘Ο Μητσοτάκης δεν έθεσε το Κυπριακό’,  ή ‘δεν είπε τίποτα για τις τουρκικές διεκδικήσεις, ή  περί αφοπλισμού των νησιών’, έτσι επέκριναν τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Η γραβάτα

Η Hurriyet επικαλούμενη ελληνικά ΜΜΕ, γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός πήγε στη συνάντηση με γραβάτα και όταν είδε ότι ο Ερντογάν δεν φορούσε, την έβγαλε κι αυτός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φόρεσε ξανά τη γραβάτα του κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά μετά από αυτή τη συνάντηση, εμφανίστηκε ξανά χωρίς γραβάτα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This