Τρίτη 15/6/2021

Ψάχνει σανίδα σωτηρίας ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα ηνία του Τζανακόπουλου στην Αχτζιόγλου

Κρεμάμενη από μια κλωστή η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο πρόγραμμα και παροχές ενώ «πετσοκόβει» ό,τι απέμεινε

Αλλαγές και ανακατατάξεις σε αναζήτηση στρατηγικής για την κυβέρνηση στην προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η συντριπτική ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του αναμένεται να μεταπηδήσει σε εκλογική περιφέρεια με σταυρό, μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές.

Η κυβέρνηση εμπιστεύεται το ήπιο και συγκροτημένο προφίλ της γοητευτικής υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου, ενώ βασίζεται στις επικοινωνιακές της τακτικές για να αναλάβει τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία θα μετακομίσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετά την οριστικοποίηση της απόφασης.

Η Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να μειώσει το άνοιγμα της ψαλίδας που γείωσε τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Κυριακή, προχωρά σε αλλαγές και στους συμβούλους επικοινωνίας, ενώ απέρριψε την εταιρεία δημοσκοπήσεων, αφού η ομάδα που είχε προτείνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης δεν κατάφερε να προβλέψει το μέγεθος της συντριβής.

Το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ απότελούμενο από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά, Πάνο Σκουρλέτη, Αλέξη Χαρίτση, Εφη Αχτσιόγλου και Δημήτρη Τζανακόπουλο μελετά τα επόμενα επικοινωνιακά βήματα. Στοχευμένες εμφανίσεις και συναντήσεις με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες προβλέπονται στο πρόγραμμα που επεξεργάζεται ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ετοιμάζουν νέες παροχές παρά τον κίνδυνο

Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής επιτροπής ότι η προεκλογική παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ «πετσόκοψε» το πλεόνασμα και κόστισε ήδη το 1% του ΑΕΠ δεν φαίνεται να πτοεί τον κύριο Τσίπρα.

Η ομάδα του πρωθυπουργού που προγραμματίζει νέες παροχές οι οποίες θα απευθύνονται στοχευμένα στους μη προνομιούχους, τη στιγμή που η μεσαία τάξη έχει φτωχοποιηθεί και μπαίνει ξανά στη δίνη του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που τους παγιδεύει στον κίνδυνο επερχόμενων νέων μέτρων σύμφωνα με τις προβλέψεις των δανειστών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ