Ρεσιτάλ Βορίδη: Με πρόσχημα τα λαθροέντυπα θα διώκουν τους αντιφρονούντες!

Ο δικηγόρος των Παραπολιτικών, μιλάει για «λαθροέντυπα»!

Must Read

Το θέμα είναι υψίστης σοβαρότητας και αφορά όλους τους εκδότες. Ακόμα και αυτούς που σήμερα κοιμούνται ήσυχοι και απολαμβάνουν τις συναλλαγές τους με την εξουσία. Δεν φοβούνται μήπως η κερκόπορτα που ανοίγουν τους καταπλακώσει στο εγγύς μέλλον;

Ο σοφός λαός λέει πως όταν σκάβεις τον λάκκο του άλλου, πέφτεις μέσα…

Επιβεβαίωσε στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης ότι στόχος της κυβέρνησης κατέστησαν (έτσι ξαφνικά) οι εκδότες των εφημερίδων και γι’ αυτό κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίζεται σήμερα. Την ώρα που οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν έχουν ούτε καν υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών τους, οι εκδότες εφημερίδων θα κινδυνεύουν με απώλεια της προσωπικής τους περιουσίας σε περίπτωση καταδίκης της εταιρείας που εκδίδει εφημερίδα.

«Πρέπει τα λαθροέντυπα να αποκτήσουν συγκεκριμένο πρόσωπο», υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών στην Ολομέλεια  αναφερόμενος στην τροπολογία με την οποία ο εκδότης εφημερίδας πληρώνει από την προσωπική του περιουσία καταδικαστικές αποφάσεις και υποχρεώνεται η διεύθυνση της εφημερίδας να αποτελείται από μέλη επαγγελματικής δημοσιογραφικής ένωσης.

«Μου φαίνεται απολύτως εύλογη η τροπολογία. Δεν μου φαίνεται κανονικό να λέγονται απίστευτες χυδαιότητες και όταν ο θιγόμενος πάει στα δικαστήρια να μην έχει κανένα απέναντί του, εξαφανισμένες εταιρείες», ανέφερε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε: «όταν πας να κάνεις εκτέλεση διαπιστώνεις ότι τα έσοδα από το πρακτορείο διανομής έχουν εκχωρηθεί ή ότι στο σήμα της εταιρείας διαπιστώνει ότι ανήκει σε τρίτο πρόσωπο».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This